Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Elke Ruben is de Bredase Voorleeskampioen

Gepubliceerd: 13-02-2019
Woensdag 13 februari zat de concertzaal vol met enthousiaste kinderen uit groep 7 en 8 van 6 Bredase basisscholen. Zij kwamen hun klasgenoot aan moedigen tijdens de finale van de Bredase Voorleeswedstrijd. Sommigen hadden spandoeken bij zich om iedereen te laten zien wie er naar hun idee de beste was. 

Er waren 6 kandidaten die met elkaar de strijd aangingen. Tijdens één van de voorleessessies werd de zaal opgeschrikt door een afgaand brandalarm. Er zat niets anders op om massaal naar buiten te gaan. Gelukkig duurde het niet lang voordat we het seintje kregen dat het weer veilig was om naar binnen te gaan. Na deze onverwachte onderbreking kon het voorlezen weer worden voortgezet.

Toen alle kandidaten uit hun boek hadden voorgelezen, verliet de jury de zaal voor overleg. Ondertussen hield choreograaf en presentator Josephine Voets de zaal in beweging door een geimproviseerde dans op muziek in te studeren waarin uit alle verhaalfragmenten een kenmerkende beweging opgenomen werd. Het zag er erg leuk uit en de zaal deed goed mee. Tenslotte kwam de jury met het verlossende woord. 
  • De derde plaats was voor Fay Boemaars van De Hoogakker uit Breda
  • De tweede plaats was voor Britt Gradussen van Sinte Maerte uit Breda
  • De eerste plaats was voor Elke Ruben van de Horizon uit Prinsenbeek.

Zij mag zich de Bredase Voorleeskampioen 2019 noemen en gaat door naar de regionale voorleesronde op zaterdag 16 maart in Goirle.

Luister naar het radioprogramma Grensgeluiden van BredaNu, met een interview met Elke Ruben.

Britt, Elke en Fay.
v.l.n.r. Britt, Elke en Fay

Uiteraard hopen we dat ze het zo goed zal doen dat ze ook naar de finale van de Nationale voorleeswedstrijd kan op 22 mei in Amstelveen. Wie weet…………?
Wij wensen haar alvast veel succes!!!

Kijk op Facebook voor een klein fotoverslag.