Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Filmhuis Breda van start in Nieuwe Veste

Gepubliceerd: 08-09-2017


In het derde seizoen krijgt Filmhuis Breda een prachtig nieuw onderdak in de sfeervolle Theaterzaal van Nieuwe Veste, in het oude ‘Huis Ocrum’ aan de Sint Janstraat. Na een eerste jaar van vele pop-up locaties en een succesvol tweede seizoen in het Grand Theatre, is een intensieve samenwerking van Filmhuis Breda met Nieuwe Veste een feit.

“Zo inspirerend om ons vrijwilligersinitiatief nu verder uit te bouwen met een culturele partner die samen vooruit wil kijken” zegt Chiel Rottier van Filmhuis Breda.

 Buiten de nieuwe ‘vaste’ locatie, wordt voor aankomend seizoen ook weer een aantal pop-up voorstellingen voorbereid, op een speciale en onverwachte locatie ergens in Breda.
 
Actuele thema’s
De samenwerking met Nieuwe Veste biedt Filmhuis Breda kans zich duurzamer te ontwikkelen, nieuwe doelgroepen te bereiken en de programmering te verdiepen. Vanuit die solide basis willen beide partijen samen meer aansluiten op actuele thema’s en activiteiten die plaatsvinden in de stad, zoals filmfestivals.

“Met het Filmhuis in ons pand in het centrum van Breda wordt een nieuw component toegevoegd aan onze activiteiten op het gebied van taal, creativiteit en kunst. Wij willen een breder publiek in aanraking laten komen met het culturele programma in Breda, en film is daarbij een onmisbaar medium.” zegt Gertjan Endedijk, directeur bestuurder van Nieuwe Veste. “We zetten hiermee een volgende stap in de samenwerking tussen maatschappelijke en culturele organisaties in de stad.”

Nieuwe programmering
Het nieuwe seizoen start voorlopig met een maandelijkse voorstelling; op een vrijdagavond vanaf 20.00 uur wordt er een bijzondere film vertoond. Natuurlijk met een breder cultureel programma, zoals shortfilms van studenten, met dans en/of muziek, soms met bijzonder eten en zoals altijd: de gebruikelijke ‘borrel na afloop’. Samen met Nieuwe Veste gaat Filmhuis Breda komend seizoen nog extra ‘specials’ organiseren voor specifieke doelgroepen of gericht op thema’s. Denk daarbij aan het eerdere succesvolle ‘jongeren-filmfestival’ of aan inspirerende documentaires.

Personal shopperSeizoen opening ‘Personal Shopper’
Het Filmhuis Breda opent haar derde seizoen op vrijdag 6 oktober 2017 om 20.00 uur met de Franse mysterieuze arthouse film ‘Personal Shopper’ (2016) - van regisseur Olivier Assayas en in de hoofdrol Kristen Stewart. Personal Shopper is een bijzonder verhaal over de zoektocht naar identiteit en zekerheid in een onzekere wereld. De Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt in Parijs als personal shopper voor een beroemde actrice. Terwijl ze de ene na de andere dure jurk voor de actrice koopt, wacht Maureen op een teken van haar overleden tweelingbroer. Pas dan kan zij Parijs verlaten. Met Personal Shopper won Olivier Assayas de prijs voor Beste Regisseur op het filmfestival in Cannes. Ook werd de film genomineerd voor een Gouden Palm.

Voorafgaand wordt de shortfilm “Low Sound of Fire” vertoond van de aan St.Joost afgestudeerde student Daniel Wesseik, die voor toelichting zelf aanwezig zal zijn. De avond wordt afgesloten met het première optreden van een nieuwe Bredase band.

Vrijwilligers en donateurs
Filmhuis Breda is inmiddels een gevestigde naam in Breda en omstreken. Een warme, culturele plek waar mensen ongedwongen bijzondere films kijken en voor- en napraten in een intiem en gezellig café. Iedereen is van harte welkom! In het bijzonder zijn ook donateurs en vrijwilligers zeer welkom om dit mooie initiatief weer succesvol te helpen draaien. Interesse om Filmhuis Breda een warm hart toe te dragen? Kijk dan even op de website om contact op te nemen met de organisatie: www.filmhuisbreda.nl

Filmhuis Breda vind je in:
Nieuwe Veste, in het oude 'Huis Ocrum', ingang Sint Janstraat.