Nieuws »  First Lego League

First Lego League

Gepubliceerd: 24-11-2021
Indebuurt Breda maakte een mooi artikel over de First lego League die plaatsvindt in Nieuwe Veste Makersbase.

Wiskunde, biologie of tekenen: grote kans dat jij je de meeste vakken van school nog kunt herinneren. Maar weet je ook nog precies welke vaardigheden van toen je nu gebruikt in je werk? Precies: lang niet alles. Daarom slaan Nieuwe Veste MakersBase, Curio en Stichting Bits de handen ineen om scholieren en studenten kennis te laten maken met hun potentiële beroep. Door aan de slag te gaan met robots doen zij mee aan de wereldwijde First Lego League.

Karlijn Muller (programmamaker bij de Makersbase van Nieuwe Veste), Bas Postma (beleidsadviseur Onderwijs en Innovatie bij Curio) en Peter Brouwers (voorzitter Stichting Bits) vertellen waarom de First Lego League zo belangrijk is.

De First Lego League zorgt ervoor dat meer jongeren in aanraking komen met technologie en andere 21e-eeuwse vaardigheden, zoals programmeren. Ze komen in groepen bij elkaar en werken twaalf weken lang ergens naartoe, grotendeels met een robot. Ieder jaar is er een ander maatschappelijk thema. Dit jaar is dat ‘Cargo and Connect’, gefocust op de logistiek. 

Lees hier het hele artikel!