Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

GGD Breda toont selectie van succesvolle zomerexpositie Lieve Vrede

Gepubliceerd: 17-11-2017
In de zomer zijn amateurkunstenaars, dichters en schrijvers opgeroepen om een vredesboodschap in te sturen, met als leus: 'Zeg het met een kunstwerk en maak de wereld mooier!'. Een selectie van de ingezonden kunstwerken is te zien bij GGD Breda.
 
wanneer 23 november 2017 t/m 15 mei 2018
tijdens kantooruren
waar GGD Breda
Doornboslaan 225-227, Breda
toegang gratis

Vrede van Breda
Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Vrede van Breda werd getekend. Met Lieve Vrede heeft Nieuwe Veste mensen uitgenodigd stil te staan bij vrede. Meer dan 200 vredesboodschappen werden bijeengebracht in de Zomerexpositie. Jong, oud, beginner of ervaren, iedereen kon meedoen.

Samenwerking GGD en Nieuwe Veste
Sinds enkele jaren werken Nieuwe Veste en GGD samen aan 'positieve gezondheid'. Zo startte in 2014 het ouderenproject 'Tijd van je Leven'. Docenten van Nieuwe Veste gaven in dit project tekenen, schilderen, druktechnieken en theaterles aan ouderen in een van de verzorgingstehuizen van Elisabeth in Breda. Het succesvolle project krijgt zijn vervolg in diverse gemeenten uit de regio. Ook is een innovatie-traject gestart om op meerdere terreinen en bij specifieke doelgroepen elkaar aan te vullen of te versterken.

Tonen aan de stad
Om de samenwerking ook aan de stad te laten zien organiseren Nieuwe Veste en de GGD een gezamenlijke expositie in het gebouw van de GGD Breda. De kunstcommissie van de GGD heeft samen met Nieuwe Veste een selectie van de zeer geslaagde Zomerexpositie Lieve Vrede gemaakt. Dit dient tevens als opmaat naar een breder samenwerkingstraject in de toekomst.

www.ggdwestbrabant.nl