Nieuws »  Hoe blijf je creatief tijdens de zomervakantie?

Hoe blijf je creatief tijdens de zomervakantie?

Gepubliceerd: 19-07-2021

De vakantie staat voor de deur! Een paar weken geen school of verlof van je werk om te genieten van een ontspannende periode. Even op de pauzestand, om daarna weer uitgerust van start te gaan. Onze docenten hebben een aantal tips om tóch lekker creatief bezig te blijven. Want creativiteit doet ons goed.

Maak je eigen theatervoorstelling

Maak op de camping, in het hotel of gewoon thuis je eigen theatervoorstelling of neem je eigen (speel)film op. Kies een voorwerp uit de woning en bedenk een scène daaromheen. Trek de verkleedkleren (of de kleren van je ouders) tevoorschijn en word een ander personage. En ken je de taal van het vakantieland nog niet? Oefen je jabbertalk en doe net alsof je een vaste bewoner bent.
 

Inspiratie vind je op elke bestemming

Neem je veldezel, verf en penselen mee op vakantie en schilder het prachtige uitzicht. Of portretteer je (camping)buurman om hem beter te leren kennen. Liever meer actie? Bouw een zandkasteel of maak met al je vakantievrienden een fantasiefiguur van plastic flessen.
 
Waan jezelf in een ander land. Neem plaats op een Spaanse 'plaza', bestel een koud drankje en schrijf een gedicht over de voorbijgangers á la Pessoa! Of neem pen en papier en analyseer het mooiste kunstwerk van het Louvre. Voor een unieke vakantieherinnering maak je van alle papieren souvenirs die je tijdens je reis tegenkomt een prachtige collage.
 

Begin je dag goed

Start de ochtend fris en fruitig met een dans warming-up. Gebruik hiervoor attributen van het ontbijt (weet je de ‘cup’ song nog?). Of oefen voor een eigen dansstuk op je favoriete nummer om een spetterend optreden te geven. Voor de verre reizigers: duik in de Spaanse Flamenco, de Italiaanse Pizzica, de Franse Sardana of de Turkse Hora.
 

Muziek is overal

Neem jouw instrument lekker mee op vakantie en speel je favoriete zomerliedjes. Leer met vakantievrienden samen te spelen of maak een lied bij het kampvuur op de camping! Geen instrument bij de hand? Maak dan gewoon je eigen instrument van de spullen in je (vakantie)huis. Creatiever wordt het niet!
 
Kun je nu al niet meer wachten? Schrijf je dan in voor een van onze cursussen, zodat je zeker bent van een plekje na de zomervakantie! En voor nog meer inspiratie hebben onze docenten een paar linkjes op een rijtje gezet waar je zeker mee vooruit kunt!