Nieuws »  ​Impressie Samen Online (VIDEO)

​Impressie Samen Online (VIDEO)

Gepubliceerd: 17-11-2021
Nieuwe Veste vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Taal is onmisbaar om de wereld om je heen beter te begrijpen. Ook digitale vaardigheden worden steeds belangrijker.  
 
Denk bij digitale vaardigheden bijvoorbeeld aan onderwerpen als: Hoe gebruik je de OV-chipkaart? Wat kan je precies doen met spotify? Hoe maak je een afspraak bij de gemeente? Hoe werkt online winkelen? Hoe regel je hulp voor langdurige zorg? En wist je dat er een meldpunt voor onbegrijpelijke zaken is?  
 
Samen met andere partners heeft Nieuwe Veste op 10 november 2021 een dag georganiseerd met als thema Samen Online.  
 
Tijdens Samen Online was iedereen welkom om vragen te stellen over allerlei digitale zaken. Er waren informatiepunten van Huh? Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken en het OV-reisloket. Je kon het Digi-café bijwonen en onder het genot van een kopje koffie vragen stellen aan Regelhulp. Buiten stond De Inspiratiebus, waar je kennis kon maken met praktische technologie voor alledag. In de bus kon je handige middelen zien om veilig en comfortabel te leven en wonen.  
 
Samen Online – woensdag 10 november 2021 
 

 
 
In de bibliotheek kun je voor al je digitale vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Dit informatiepunt is een samenwerking van Nieuwe Veste, Zorg voor elkaar Breda en Taalhuis Breda. 
Meer informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid  


Taalhuis Breda, Zorg voor elkaar Breda, Nieuwe Veste


Meer filmpjes over Samen Online 
Bekijk hieronder korte filmpjes waarin medewerkers en vrijwilligers van verschillende deelnemende organisaties vertellen over wat ze hebben laten zien tijdens Samen Online.


Inspiratiebus
Door Bart de Jong, Zorg voor elkaar Breda
Regelhulp
Door Olivier van der Spek, Ministerie van VWS
Reisloket
Door Chantal, OV Ambassadeur van het Reisloket West-Brabant (in opdracht van gemeente West-Brabant)
Scriptorium
Door Martijn van Poppel, Marketing & Events Graphic Matters