Nieuws »  Interview met Irma Rens over het project ‘Ik vergeet je niet’

Interview met Irma Rens over het project ‘Ik vergeet je niet’

Gepubliceerd: 19-05-2020


Waarom ben je met dit project gestart?

Omdat ik via (Tijd van je Leven) collega’s uit Roosendaal hoorde van dit project en ik dit ook graag in Breda wilde gaan organiseren.  Nu, in deze stille tijd is het belangrijk dat er aandacht blijft voor iedereen. Als Nieuwe Veste willen we zoveel mogelijk mensen ‘de kans bieden om mee te blijven doen, nieuwe dingen te leren en andere mensen te ontmoeten’, dus ik vind dat we dat dan ook vooral nú moeten laten zien. Met ‘Ik vergeet je niet’ willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, maar vooral ook die mensen die hun sociale contacten niet meer kunnen onderhouden, verbondenheid missen en hierdoor dreigen te vereenzamen. Deze broodnodige  verbondenheid kunnen we weer vinden door bv. creativiteit. Samen iets moois maken. Voor je eigen wijk. Hoe leuk is dat!..
 
Wat is het project ‘Ik vergeet je niet’?
Het is een laagdrempelig, creatief wijkproject waarbij je samen, gelijktijdig, maar toch op afstand, aan iets moois werkt. Elke week krijg je van een kunstenaar uit de wijk een nieuwe opdracht in een linnen een tasje aan de deur.  Hiermee kun je zelf thuis aan de slag. Aan het einde van deze periode worden alle gemaakte werken verzameld en door de kunstenaars verwerkt tot één of meerdere grote kunstwerken.  Samen met alle 'thuiskunstenaars' gaan we deze feestelijk presenteren aan de wijk. We starten met dit community art-project in de wijk Haagse Beemden om daarna mogelijk uit te breiden naar andere wijken in Breda.
 
Wie kunnen er meedoen?
Iedereen uit de wijk Haagse Beemden, jong en oud. Ervaring is niet nodig, een beetje fantasie, creativiteit en enthousiasme is genoeg. We werken we samen met 6 coachende kunstenaars, Stichting Kunstschatten, sociale partners, woningcorporaties uit de wijk en de werkgroep 'Dag Eenzaamheid' waardoor we veel mensen hopen te bereiken.
 
Wat kunnen de deelnemers verwachten?
Acht weken lang elke week een inspirerende opdracht van een kunstenaar uit je buurt. De opdracht ontvang je per email én in een tasje aan je voordeur. In de opdracht staat een duidelijke uitleg en ook tips en voorbeelden. Ook op de website staan instructiefilmpjes gezet.
 
Heb ik speciale materialen nodig?
Alles is te maken met zoveel mogelijk natuurlijke huis- tuin- en keukenmaterialen, ook worden er in het tasje soms wat speciale materialen bij de opdracht geleverd.
 
Wat gebeurt er met al die kunstwerken?
Na acht weken maken we van alle kunstwerken één of meerdere grote kunstwerken die we schenken aan de wijk.
 
Moet ik betalen om mee te kunnen doen?
Nee, deelname is gratis, aanmelden via ikvergeetjeniet@nieuweveste.nl  met naam en adres is voldoende. Bellen naar Nieuwe Veste mag ook, als mailen lastig is. Iedereen die meedoet hangt de poster voor het raam, zodat de hele Haagse Beemden de komende weken blauw kleurt, en alle deelnemers en voorbijgangers zien dat we samen werken aan iets moois en we elkaar niet vergeten!