Nieuws »  Interview met Karina Rombouts

Interview met Karina Rombouts

Gepubliceerd: 23-04-2020
Onze docenten geven momenteel bijna allemaal online les aan hun leerlingen.
We waren benieuwd hoe dat in zijn werk gaat en vroegen docent Karina Rombouts hoe zij het ervaart om in deze moeilijke tijden toch les te blijven geven aan haar leerlingen.Door de Coronacrisis ben je genoodzaakt om op een andere manier les te geven. Op wat voor manier geef jij nu les aan je cursisten?

Op dit moment geef ik de lessen vanuit thuis in mijn werkkamer. De lessen vinden plaats via video WhatsApp, Facetime en het wekelijks overleg met Teams via Zoom.


Wat is hierin voor jou de uitdaging?

Het is de uitdaging om deze vervelende tijd te overbruggen. Op deze manier krijg ik mijn leerlingen iedere week te spreken en te zien. Vooral het stimuleren om lekker te blijven spelen en de structuur erin houden is belangrijk. En het aanbieden van nieuw materiaal.
 


Hoe ervaar je het lesgeven op deze manier?

Ik ervaar de lessen als leuk. Je kunt niet alle gebruikelijke dingen doen in deze lessen. Je doet andere dingen die wel kunnen. Wat ik leuk vind is dat ik nu zie met welk instrument ze zich thuis ontwikkelen. Vaak is dit prima tot uitstekend maar ook zie ik dat het soms behelpen is. Dan kan ik tips geven om wat verbeteringen aan te brengen.
 


Hoe worden je lessen ervaren door je cursisten/leerlingen? Kun je een reactie citeren om dit antwoord te omlijsten?

Op dit moment zijn kinderen en ouders enthousiast dat ik dit allemaal voor ze regel en dat ik de mogelijkheid bied om de lessen te kunnen volgen. Veel leerlingen hebben nu alle lessen weer ingehaald.

Is er nog iets wat je wil vertellen over deze manier van lesgeven?

Voor verdieping is er echt meer nodig dan alleen online lessen. Zo is het lesgeven ook heel intensief. Je moet extra goed luisteren en je goed verwoorden. Ik nu heb meer voorbereidingstijd nodig voor mijn lessen. De meerwaarde van het bezoeken van Nieuwe Veste voor een les is dat leerlingen ook indirect meer opdoen aan cultuur dan alleen de muziekles. Zoals het gebouw bezoeken, mensen met dezelfde interesse ontmoeten, kunst aan de muur en mooie en goede instrumenten die inspireren. Ook zien ze dan dat er dagelijks in muziek samen wordt gewerkt. En verder is er het fysieke contact zoals een hand geven, een schouderklopje en een knipoog.