Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Janna Hopman is Bredase Voorleeskampioen VO!

Gepubliceerd: 21-03-2019
Donderdag 14 maart vond in Nieuwe Veste de finale plaats van de Bredase Voorleeswedstrijd; de lokale voorronde van de landelijke voorleeswedstrijd (Read2me!). Janna Hopman werd tot winnaar uitgeroepen. De wedstrijd is een voorronde om uiteindelijk de landelijke voorleeskampioen te bepalen.
Tijdens de wedstrijd lazen de deelnemers om beurten voor. Iedere kandidaat vertelde eerst waarover het boek ging en las daarna in maximaal 5 minuten een fragment voor. De winnaar mag zich ‘Kampioen Read2me! Breda 2019’ noemen.


Schoolkampioenen
Schoolkampioenen Marijn Woudenberg (Newmancollege), Janna Hopman (Mencia de Mendoza), Kiki Boersma (Oreon Lyceum), Mika Dielemans (Graaf Engelbrecht), Linde Lombarts (Onze Lieve Vrouwelyceum) en Fabiënne Morgenstern (Michaël college) streden om de felbegeerde titel. Een mooie tweede plaats was weggelegd voor Marijn Woudenberg, de winnaarstitel ging echter naar Janna Hopman van het Mencia de Mendoza Lyceum. Janna koos het boek ‘Honderd uur nacht’ van Anna Woltz om uit voor te lezen.

Janna vertegenwoordigt de eer van Breda op 11 april tijdens de provinciale finale in Goirle.

Read2Me
Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers waarmee het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. Aan deze wedstrijd namen dit jaar 42 brugklassen deel. 
Meer informatie rond de nationale voorleeswedstrijd is te vinden op: www.read2mevoorleeswedstrijd.nl   

Jury
De juryvoorzitter was Sophie van Loon (student communicatie). Zij werd ondersteund door dhr. G.J. van den Bemd (kunstenaar, wetenschapsjournalist en auteur) en dhr. R. Kruizinga (bibliothecaris, filosoof en dichter). De jury lette op stemgebruik, fragmentkeuze en contact met het publiek.
De presentatie van deze finale lag in handen van Nieuwe Veste docent Josephine Voets.


De deelnemers van de finale