Nieuws »  Jazz Talent Award 2018

Jazz Talent Award 2018

Gepubliceerd: 24-04-2018
De Stichting Jazz at the Castle, Nieuwe Veste en het Breda Jazz Festival zijn een project gestart voor het toekennen van een Talent Award aan het meest aansprekende talent.

De deelnemende bandjes zijn samengesteld uit de meest talentvolle jonge leerlingen van Nieuwe Veste en uit enkele externe lespraktijken en worden begeleid door docenten van Nieuwe Veste. 
Ze worden gedurende 10 weken ondergedompeld in jazzmuziek waarbij elk bandje één verplicht stuk in een nieuw jasje moet steken. Dit jaar is dat ‘Freddy the freeloader’. 
De rest van hun repertoire is vrij in te vullen uit het brede pallet van de jazzmuziek. Halverwege dit project zijn er professionele studio opnamen gemaakt in Nieuwe Veste. De leerlingen hebben hier vervolgens zelf videoclips bij gemaakt. 
 
Tijdens het Jazzfestival Breda laten ze horen wat ze hebben bereikt op vrijdag 11 mei vanaf 16.00 uur. Een deskundige jury kiest een winnende solist en een winnende band. Naast de Award ontvangen de winnaars (geld)prijzen, die dienen te worden ingezet voor verdere ontwikkeling op muzikaal gebied, zoals extra lessen, masterclasses, intstrumenten e.d. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om tijdens het Breda Jazz Festival op te treden met een van de surprisebands en later ook tijdens een van de reguliere concerten van Jazz at the Castle.

Hieronder een van de zelfgemaakte clips: