Nieuws »  Jong Bredaas talent in Mexico

Jong Bredaas talent in Mexico

Gepubliceerd: 22-12-2021


De jonge Bredase muziektalenten Eva Zuidervaart (13) en Fien van der Aa (15) hebben van 6 tot 9 december jl. deelgenomen aan het 3e Internationaal Pianofestival in de Mexicaanse stad Paplanta. Beiden zijn leerling van Guillermo Quintero Rojas die als pianodocent verbonden is aan Nieuwe Veste.
 
Pianofestival Paplanta
Voor de derde keer vond van 6 tot 9 december het Internationaal Pianofestival plaats in Paplanta. Organisator en pianist Jesus Lepe Rico was in 2019 te gast bij Nieuwe Veste. Op uitnodiging van Guillermo Quintero verzorgde hij toen tijdens de docentendag een inspiratielezing. Jesus Lepe Rico gaf de docenten een inkijk in het culturele leven in Paplanta. Deze middelkleine stad ligt in de Mexicaanse deelstaat Veracruz. Deze deelstaat is twee en een half keer zo groot als Nederland en staat bekend om zijn productie van vanille. De bevolking is voor 20% Indiaans. Lepe Rico maakt zich sterk om de, hoofdzakelijk armere, bevolking ook pianolessen te kunnen geven. Samen met andere pianodocenten uit Mexico werden tijdens het pianofestival optredens verzorgd en vonden er masterclasses plaats door de, soms zeer jonge, muzikale talenten. De deelname van de twee jonge pianisten uit Breda werd enorm gewaardeerd. Naast hun solistische pianospel speelden zij ook kamermuziek met strijkers uit de regio.

Bredaas talent
Eva Zuidervaart en Fien van der Aa maken deel uit van een groep van ongeveer 20 talentvolle jonge musici die aan Nieuwe Veste de Talentstroom volgen. Naast het uitvoeren van een bijzonder examenconcert, spelen de muzikale talenten met grote regelmaat op verschillende plaatsen in de stad, zoals tijdens Cultuur tijdens het Middaguur in de Waalse Kerk.
Eind september nog verzorgde een zestal jonge leerlingen van Nieuwe Veste de muzikale omlijsting tijdens de uitreiking van de Bredase Vredesprijs op de KMA.
Binnen Nieuwe Veste dingen de jonge musici mee naar de jaarlijkse Muziekprijs Jan de Breet. De daarbij te winnen geldprijzen zijn bedoeld voor de verdere ontwikkeling van het muzikaal talent van de winnende Bredase muzikanten.