Nieuws »  Theatervoorstelling #Geraniums! uitverkocht!

Theatervoorstelling #Geraniums! uitverkocht!

Gepubliceerd: 04-09-2019
Theatervoorstelling #Geraniums! gaat over ouder worden en de manier waarop we voor elkaar zorgen. Kijken we nog echt naar elkaar om? Zijn we in staat om er voor de ander te zijn? Op een eerlijke, humoristische wijze worden verschillende perspectieven rondom ouderenzorg belicht. De spelers en betrokkenen zijn 65+ Bredanaren.

Samenwerking
Nieuwe Veste fungeert als een ontmoetingsplaats waar zowel jongeren als ouderen uit Breda leren, elkaar ontmoeten en inspireren. Hertog Zout baseert haar theatervoorstellingen op waargebeurde verhalen die zich afspelen in onze maatschappij. Zowel Nieuwe Veste als Hertog Zout zoeken in hun activiteiten verbinding met alle lagen van onze samenleving. Met dit theaterproject stimuleren zij samen de dialoog rondom ouderenzorg. Regisseur Letizia Rompelberg haalde voor het script van #Geraniums! inspiratie uit gesprekken met ouderen, hun naasten en uit de acteurs zelf: 

“Met #Geraniums! Bevraag ik de spelers, het publiek en mezelf over hoe we voor elkaar zorgen als we ouder worden. “Ik krijg zoveel waardevolle input van de spelers tijdens het maakproces. Zij voelen zich soms afgeschreven door de samenleving, maar ik laaf me aan hun levenservaringen. Zij hebben daardoor een scherpe zelfreflectie en enorme, relativerende humor. Dat wil ik het publiek ook laten ervaren.”

Voorstellingen
De voorstellingen vinden op onderstaande data plaats in de Stokvishallen te Breda. Klik op de link voor meer informatie en ticketverkoop. De première is op 8 november. Kaarten kosten € 12.50.
Kom je met iemand waarmee je minimaal 30 jaar verschilt in leeftijd, dan kost je ticket € 10,00. 

Vrijdag 8 november Première 19.30 uur (cast A)
Zaterdag 9 november Voorstelling 16.00 & 19.30 uur (cast A)
Zondag 10 november Matinee première 13.00 & 16.00 uur (cast B)
 
Vrijdag 15 november Voorstelling 19.30 uur (cast A)
Zaterdag 16 november Voorstelling 16.00 & 19.30 uur (cast B)
Zondag 17 november Voorstelling 13.00 & 16.00 uur (cast B)

Ticketverkoop
 
De ticketprijs is inclusief service fee per ticket, maar exclusief betaalkosten (vanaf € 0,85 EUR).
Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de ontvangstbalie van Nieuwe Veste (Molenstraat 6).

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Gemeente Breda, Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en Nieuwe Veste.
#Geraniums! is de Bredase remake van het project 'Pijnlijke Melodie', dat in 2016 is uitgevoerd in Den Haag door Grey Vibes en KOO.​