Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Kaartverkoop #Geraniums! gestart

Gepubliceerd: 04-09-2019
Theatervoorstelling #Geraniums! gaat over ouder worden en de manier waarop en de manier waarop we voor elkaar zorgen. Kijken we nog echt naar elkaar om? Zijn we in staat om er voor de ander te zijn? Op een eerlijke, humoristische wijze worden verschillende perspectieven rondom ouderenzorg belicht. De spelers en betrokkenen zijn 65+ Bredanaren.

Samenwerking
Nieuwe Veste fungeert als een ontmoetingsplaats waar zowel jongeren als ouderen uit Breda leren, elkaar ontmoeten en inspireren. Hertog Zout baseert haar theatervoorstellingen op waargebeurde verhalen die zich afspelen in onze maatschappij. Zowel Nieuwe Veste als Hertog Zout zoeken in hun activiteiten verbinding met alle lagen van onze samenleving. Met dit theaterproject stimuleren zij samen de dialoog rondom ouderenzorg. Regisseur Letizia Rompelberg haalde voor het script van #Geraniums! inspiratie uit gesprekken met ouderen, hun naasten en uit de acteurs zelf: 

“Met #Geraniums! Bevraag ik de spelers, het publiek en mezelf over hoe we voor elkaar zorgen als we ouder worden. “Ik krijg zoveel waardevolle input van de spelers tijdens het maakproces. Zij voelen zich soms afgeschreven door de samenleving, maar ik laaf me aan hun levenservaringen. Zij hebben daardoor een scherpe zelfreflectie en enorme, relativerende humor. Dat wil ik het publiek ook laten ervaren.”

Voorstellingen
De voorstellingen vinden op onderstaande data plaats in de Stokvishallen te Breda. Klik op de link voor meer informatie en ticketverkoop. De première is op 8 november. Kaarten kosten € 12.50 en tot 1 oktober profiteer je van een vroegboekkorting.
Kom je met iemand waarmee je minimaal 30 jaar verschilt in leeftijd, dan kost je ticket € 10,00. 
 
Ook zijn er kaarten verkrijgbaar bij Nieuwe Veste en vanaf maandag 9 september in bibliotheek noord en zuid.