Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Kinderboekenweek 2019

Gepubliceerd: 28-09-2019
Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober vindt de 65ste editie van de Kinderboekenweek plaats. Het thema van deze jubileumeditie is Reis mee! -waar voertuigen centraal staan. Er zal op iedere bibliotheekvestiging een tentoonstelling zijn van de bekroonde boeken en de themaboeken.  Ook is er aandacht voor het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden, geschreven door Anna Woltz en  het prentenboek André het astronautje op zoek naar Laika, geschreven door André Kuipers

Reis mee! – waar voertuigen centraal staan 
De Kinderboekenweek 2019 heeft als thema Reis mee!, waar we op reis gaan in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip en verken een land tijdens een roadtrip. 

Kinderboekenweekgeschenk & Prentenboek
Andre KuipersHet Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Anna Woltz en is getiteld Haaientanden. Het geschenk wordt jaarlijks cadeau gedaan door de boekhandel bij besteding van ten minste €10,- aan kinderboeken.

Daarnaast ligt ook het Prentenboek van de Kinderboekenweek vanaf 2 oktober in de winkel. Het Prentenboek is geschreven door astronaut André Kuipers en heeft als treffende titel André het astronautje op zoek naar Laika. De vaste illustrator van de André het astronautje-serie is gelauwerd illustrator Natascha Stenvert en maakte ook alle illustraties voor dit prentenboek. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor €7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn. 

Theater Workshop
Tijdens de Kinderboekenweek is er een theaterworkshop voor kinderen van 6 – 8 jaar in de twee wijkvestigingen van de Bibliotheek.
 
  • Zaterdag 5 oktober | wijkbibliotheek Zuid  | 11.00 – 12.00 uur
  • Zaterdag 12 oktober | wijkbibliotheek Noord | 11.00 – 12.00 uur  

Samen met de kinderen gaan we op een magische reis met een denkbeeldige bus of trein, zelfs een raket, een luchtballon of een onderzeeër. We zullen plekken bezoeken zoals de woestijn, de Noordpool, de jungle, de diepe oceaan met al zijn wonderen, een grote drukke stad en misschien brengen we wel een bezoekje aan de maan. 
 
Voorleeshoek
VoorleeshoekDe Voorleeshoek heeft speciaal voor de Kinderboekenweek natuurlijk de leukste verhalen voor jou voorgelezen over voertuigen. Bekijk hier welke boeken je als voorleesfilmpje kunt beluisteren.

Ben jij lid van de bibliotheek? Dan kan je De Voorleeshoek gratis* bekijken met jouw bibliotheekpas. Klik hier om in te loggen.

*Alleen voor particulieren, scholen dienen een schoolabonnement af te sluiten.