Nieuws »  Kinderboekenweek: Bij mij thuis

Kinderboekenweek: Bij mij thuis

Gepubliceerd: 13-09-2023


We vieren ‘thuis’ tijdens de Kinderboekenweek
Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren, lees mee!
 
Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Wat betekent dat het voor jou? En bij welke boekengenres voel jij je thuis?

 

Activiteiten

 
Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert Nieuwe Veste verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. om te lezen, leren en verbinden.

Tentoonstelling Letters voor het Leven
Dinsdag 19 september tot donderdag 12 oktober 2023 
‘Letters voor het leven’ is een rondreizende expositie met grote portretten van kinderen. Het belang van lezen is met deze portretten letterlijk op het lijf geschreven van Brabantse kinderen. Een nieuwe generatie die we goed willen voorbereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier.  

Theatervoorstelling Bij mij thuis
Zondag 8 oktober 2023
In deze interactieve voorstelling gaat Coco op zoek naar de verschillen. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Deze voorstelling zit vol zelfgeschreven nummers. 

Taal met muziek
Zondag 8 oktober 2023
Uit een aantal bekende jeugdboeken worden fragmenten voorgelezen. Na het voorlezen zal Harmonie Cecilia uit Princenhage een passend muziekstuk bij dit boekfragment spelen.  
Het opleidingsorkest van Harmonie Cecilia bestaat uit ongeveer 25 leden van alle leeftijden, waarvan er veel les hebben of les hebben gehad bij de Nieuwe Veste. 

 

Kinderboekenweekgeschenk

 
Het kinderboekenweekgeschenk van 2023 is: Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers
 

Prentenboek van de Kinderboekenweek

 
Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg is dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek.
Het prentenboek is te lenen in de bibliotheek.
 

De Bibliotheek is er voor iedereen

 
Nieuwe Veste biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. 
 
Meer weten? Ga naar de themapagina van bibliotheekbreda.nl.