Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Kinderjury 2018

Gepubliceerd: 08-03-2018
Kinderen stemmen op hun favoriete boek
 
Vanaf 7 maart tot en met 16 mei 2018 kun je weer stemmen voor De Nederlandse Kinderjury 2018. Wat was jouw favoriete boek van het afgelopen jaar? 

De jury bestaat uit alle kinderen die hun stem uitbrengen en uit twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen. Dat mogen dus alle boeken zijn die in 2017 zijn uitgekomen. Je kan stemmen op de boeken die verschenen zijn tussen 1 januari en 31 december 2017. Verhalen, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken doen allemaal mee zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Ze zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2017 in het boek. Soms staat het logo er niet in: dan kan je aan het jaartal voorin het boek zien of het boek in 2017 verschenen is. In de Bredase bibliotheken hebben de meeste boeken uit 2017 een Kinderjury 2018 etiket op de rug van het boek. Je kunt ook kijken op https://www.kinderjury.nl
 
Op deze site staat een boekenlijst zodat je al kunt kijken wat je wil gaan lezen. Maar nogmaals: alle boeken van 2017 mogen meedoen. Ook als ze niet op de lijst staan.  
 
Als je stemt maak je kans op een geweldige prijs voor de hele klas en je krijgt zelf nog eens twee keer een editie van Kidsweek in de bus!
Stemmen kan via een formulier in de bibliotheek maar nog makkelijker is het om via de site van de Kinderjury te doen.
De uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury vindt in juni 2018 plaats. 
 
De Senaat
Vanaf de start van de stemperiode wordt de Senaat bekendgemaakt. De Senaat is een speciale jury van twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaatsleden lezen - na de stemperiode - de boeken waarop door kinderen het meest is gestemd. Elk kind dat tijdens de stemperiode op zijn of haar favoriete boek stemt, kan solliciteren op een plek in de Senaat. Dus doe mee: misschien ben jij wel de uitverkorene van Noord-Brabant. 

Kinderjury 2018