Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Korting Chassé Theater met je biebpas in maart

Gepubliceerd: 26-02-2018
Bibliotheekleden van Nieuwe Veste krijgen dit theaterseizoen op vertoon van hun biebpas € 5,00 korting op geselecteerde voorstellingen. Ook in maart kun je gebruik maken van deze actie!

Hoe werkt het?
Vul tijdens het reserveerproces de kortingscode BIEBPAS in en de korting wordt automatisch berekend. Reserveer snel want per voorstelling zijn er slechts 50 kaarten beschikbaar.
De genoemde korting is geldig op kaarten voor de eerste rang is en is niet geldig op reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere kortingen.
Let op: je moet ingelogd zijn via mijn chassé om gebruik te kunnen maken van de korting.

Aanbod maart 2018

Pique DameOdessa Nationaal opera en ballet theater – Pique Dame (opera)
Woensdag 21 maart 2018 om 20.00 uur
Tsjaikovski’s meeslepende en aangrijpende Pique Dame (Schoppenvrouw) is al een publiekssucces vanaf de wereldpremière in 1890 in Sint-Petersburg. De opera legde tot grote schok van velen een zwarte kant van de beschaafde elite bloot en laat zien hoe een obsessief verlangen naar rijkdom kan leiden tot de fatale ondergang van een man.

Hoofdpersoon Hermann zet bij het gokken alles in, denkend dat hij een geheime formule kent waarmee hij niet kan verliezen bij het kaarten. Het tegendeel blijkt waar en Herman pleegt zelfmoord. Zo wordt hij het derde slachtoffer van zijn eigen goklust − na de oude Gravin, die het geheim zou kennen en Lisa, die verliefd op hem was. Uitgevoerd door het internationaal geroemde gezelschap uit Oekraïne mikt deze opera op het hart.


Hoe licht kan een wolk zijn?Het houten huis & Feikes huis – Hoe licht kan een wolk zijn? 4+ (kinderen/familie, toneel)
Zondag 25 maart 2018 om 15.00 uur
Das is dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust in zijn hoofd en overziet hij alles. Hij draagt een hoed om zijn gedachten een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in zijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu heerst er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil, maar dan kruipen er weer nieuwe gedachten zijn hoofd binnen. Mooie gedachten en prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Op het toneel staan drie mensen die zich van binnen een das voelen. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alle drie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.


AndromacheToneelschuur producties / Olivier Diepenhorst – Andromache (toneel)
Woensdag 28 maart 2018 om 20.30 uur
Een ijzersterke cast met Roeland Fernhout en Kirsten Mulder schittert in Andromache, het taalmonument van Racine. Na het poëtische Het leven is droom regisseert Olivier Diepenhorst nu een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie.

Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus raken, in de nasleep van de Trojaanse Oorlog, verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, eer, wraak en onmogelijke liefdes. Extreem geweld lijkt de enige uitweg uit hun persoonlijke misère.


PynarelloPynarello – Haydns Sieben letzten Worte (klassieke muziek)
Woensdag 28 maart 2018 om 20.30 uur
Pynarello is een next generation orkest met de grootste talenten van dit moment. Oprichtster Lonneke van Straalen vindt dat klassieke muziek anders, leuker, spontaner en directer kan en lapt met Pynarello dan ook alle ‘klassieke regels’ aan haar laars.

Religieuze kracht van muziek en talige verbeelding van literatuur versterken elkaar tijdens dit bijzondere concert. Violiste Lonneke van Straalen en haar strijkorkest Pynarello vertolken Joseph Haydns De zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. Tussen de delen van deze aangrijpende muziek draagt schrijfster Franca Treur (Dorsvloer  vol confetti) voor uit eigen werk. Haar ‘eigentijdse lijdensverhaal’ is hoogst actueel. Een illegale zwarte man betrekt een leegstaand brugwachtershuisje. Hij voelt zich thuis, totdat de vrouw van de overleden brugwachter zich ermee gaat bemoeien. Het belooft toegankelijk maar soms ook bruut te worden.


SalamNoord Nederlands toneel, Club Guy & Roni, Asko|Schonberg – Salam (toneel, dans)
Zaterdag 31 maart 2018 om 20.30 uur
Aan vrijwel alle grote conflicten gaat een klein, menselijk verhaal vooraf. Terwijl de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld oplopen, nemen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS u mee naar hoe het begon: met een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en uit onvermogen zijn twee zonen uit elkaar drijft.  Het verhaal van Abraham,  gespeeld door Jack Wouterse.

Regisseur Guy Weizman brengt met deze voorstelling (met een happy end!) grote, religieuze en maatschappelijke conflicten terug tot menselijke verhalen over liefde, spijt en jaloezie.
 

KORTING CHASSÉ THEATER MET JE BIEBPAS IN APRIL