Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Korting Chassé Theater met je biebpas in mei

Gepubliceerd: 30-04-2018
Voordeel met je biebpas: elke maand met korting naar het Chassé Theater

Als lid van de bibliotheek krijg je € 5 korting op de geselecteerde voorstellingen.

Hoe werkt het?
Vul tijdens het reserveerproces de kortingscode BIEBPAS in en de korting wordt automatisch berekend. Reserveer snel want per voorstelling zijn er slechts 50 kaarten beschikbaar.
De genoemde korting is geldig op kaarten voor de eerste rang is en is niet geldig op reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere kortingen.
Let op: je moet ingelogd zijn via mijn chassé om gebruik te kunnen maken van de korting.


Aanbod mei 2018

GrimmISH & De Junior Company van het Nationale Ballet – Grimm (8+) (kinderen en familie, dans, musical/show)
Woensdag 2 mei 2018 om 19.30 uur
Grimm is een spectaculaire reis door een grimmige sprookjeswereld. Het gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de Heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten.

Grimm is een spannende samenwerking van de Junior Company van het Nationale Ballet met ISH Dance Collective. Balletdansers en hiphoppers dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.


Het Nationale TheaterHet Nationale Theater – De hereniging van de twee Korea’s (toneel)
Woensdag 9 mei 2018 om 20.30 uur
De hereniging van de twee Korea's van Het Nationale Theater is een licht absurdistische aaneenschakeling van twintig herkenbare scènes over de lusten en lasten van de liefde. Negen acteurs spelen 51 rollen in een voorstelling die tintelt als een glas champagne!

Vlak voordat hij zijn jawoord geeft, bekent een aanstaande bruidegom dat hij ook heeft gezoend met de zus van de bruid…én haar zussen…én vriendinnen. Een oude man bezoekt elke dag zijn echtgenote, die haar geheugen is verloren. Een buurman en buurvrouw proberen hun liefde voor elkaar te bedwingen, terwijl hun echtgenoten elkaar op de gang luidruchtig bespringen. En nog zestien andere liefdessituaties in De hereniging van de twee Korea's van Het Nationale Theater.

Een aanrader voor liefhebbers van de film Love Actually en Netflix-series zoals You me her, Easy en Love.


Borodin QuartetBorodin Quartet (klassieke muziek)
Dinsdag 22 mei 2018 om 20.30 uur
Al meer dan zeventig jaar is het Russische Borodin Quartet een voorbeeld voor strijkkwartetten wereldwijd. Deze keer combineert het ensemble twee stukken van Haydn met Tsjaikovsky’s Eerste Strijkkwartet.

Het Borodin Quartet werd in 1945 geformeerd door vier studenten van het conservatorium in Moskou.
Russische muziek, reikend van Borodin en Tsjaikovski via Glinka en Prokofjev tot Schnittke, heeft altijd een centrale plaats binnen het repertoire ingenomen, evenals het oeuvre van Beethoven.

Een hechte band onderhield het ensemble met Dmitri Sjostakovitsj. Deze  componist werkte herhaaldelijk met de musici aan de interpretatie van zijn strijkkwartetten. Het  resultaat van die samenwerking is te beluisteren via opnamen en live in concertzalen wereldwijd.


Un ballo in MascheraOpera Zuid & philharmonie zuidnederland – Un ballo in Maschera (opera)
Zaterdag 26 mei 2018 om 20.00 uur
Un ballo in maschera is gebaseerd op het toneelstuk Gustave III ou le bal masqué van Eugène Scribe over de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd.

Op last van de censuur moest Verdi, tot zijn grote ergernis, de personages en de plaats van handelingen veranderen. Ondanks talrijke veranderingen is deze opera een meeslepend en duister drama dat zijn betovering dankt aan de achterdocht en vele samenzweringen. Dit intrigerende verhaal over ongeoorloofde liefde, waarzeggerij, verraad en een koningsmoord tijdens een gemaskerd bal, wordt door Opera Zuid gebracht in de originele Zweedse versie.