Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Korting Chassé Theater met je biebpas in april

Gepubliceerd: 08-03-2018
Bibliotheekleden van Nieuwe Veste krijgen dit theaterseizoen op vertoon van hun biebpas € 5,00 korting op geselecteerde voorstellingen. Ook in april kun je gebruik maken van deze actie!

Hoe werkt het?
Vul tijdens het reserveerproces de kortingscode BIEBPAS in en de korting wordt automatisch berekend. Reserveer snel want per voorstelling zijn er slechts 50 kaarten beschikbaar.
De genoemde korting is geldig op kaarten voor de eerste rang is en is niet geldig op reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere kortingen.
Let op: je moet ingelogd zijn via mijn chassé om gebruik te kunnen maken van de korting.


Aanbod april 2018


De Dansers & Plan D - RoestDe Dansers & Plan D – Roest (6+) (kinderen en familie, dans)
Maandag 2 april 2018 om 15.00 uur
Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

Roest is een voorstelling over de schoonheid van het abnormale. De Dansers en plan d- slaan de handen ineen, de artistiek leiders staan met z’n drieën op de vloer. Ze zijn dansers, zangers, acrobaten en uitvinders. Een voorstelling om je te verwonderen, je te laten lachen en je te inspireren om eens lekker niet normaal te zijn.


Toneelgroep Oostpool - Robin HoodToneelgroep Oostpool – Robin Hood (toneel)
Vrijdag 13 april 2018 om 20.30 uur
Er was eens en ze leefden nog lang en gelukkig... Nou, niet echt. Veeg het zand maar uit je ogen. In de nieuwe reeks What’s in a fairytale?! onderzoeken schrijver Joachim Robbrecht en regisseur Sarah Moeremans wat oeroude sprookjes en legendes ons nog te zeggen hebben. In het eerste deel van de reeks nemen ze de rebelse revolutionair Robin Hood onder handen: wat is er 800 jaar later nog over van zijn heldhaftige verleden? Een anti-sprookje voor volwassenen.

Op één avond verandert de positie van de ooit zo revolutionaire man-in-maillot volledig. Robin Hood blijkt, tegen zijn zin in, deel te zijn geworden van het systeem waar hij zich al die jaren tegen heeft verzet en belandt in een existentiële crisis. Maak je op voor een theateravond waarin op humorvolle wijze de maatschappij onder de loep wordt genomen en verlaat heerlijk gebrainwasht en rebellerend de zaal.


You're the topYou’re the top – Paul Groot e.a. (lichte muziek, musical/show)
Zaterdag 21 april 2018 om 20.30 uur
Topacteur Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter, Marjolein Keuning speelt zijn vrouw Linda. Porter (1891-1964) was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde, romantische songs als I’ve got you under my skin, Night and day en Ev’ry time we say goodbye en musicals als Anything Goes en Kiss me, Kate. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn. Porter bleef volgens zijn biografen altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda (gespeeld door Marjolein Keuning) in 1954 overleed.

De musical You´re the top schetst een wervelend beeld van Porters leven en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten.


Nederlandse Reisopera - Der fliegende HolländerNederlandse Reisopera – Der fliegende Holländer (opera)
Zondag 22 april 2018 om 20.00 uur
Componist/librettist Richard Wagner vond voor het volbloed muziekdrama Der Fliegende Holländer inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid  over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen.

Met zijn Fliegende Holländer zocht Richard Wagner aansluiting bij de traditie van de griezel- en spookopera's die rond 1840 buitengewoon populair waren in Duitsland. Centraal in de opera staat de jonge Senta die zich wil opofferen voor een vervloekte zeeman die gedoemd is om tot in eeuwigheid over zee te zwerven. Wanneer hij twijfelt aan haar oprechte trouw springt zij in wanhoop van de rotsen en daarmee verbreekt zij alsnog de vloek die hem gevangen hield.


Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam - Vergeef OnsToneelhuis & Toneelgroep Amsterdam – Vergeef Ons (toneel)
Woensdag 25 april 2018 om 20.30 uur
Regisseur Guy Cassiers schetst in Vergeef Ons, met de hulp van een topcast met andere Eelco Smits, Chris Nietvelt en Robert de Hoog, een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht.

In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd, als in een soort soap-on-speed met een hoge dosis absurditeit. Vergeef Ons van de Amerikaanse schrijfster A.M. Holmes is tegelijk een koldereske saga en een schrijnende schets van een maatschappij die haar ethische waarden onderuit haalt.

Geen verhalen over politieke machthebbers in deze Vergeef Ons, maar een soap-op-scène van een ‘gewone’ familie. Alles begint met een flirt op Thanksgiving tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en de vrouw van zijn broer Georges. Kort daarop veroorzaakt Georges (opzettelijk?) de dood van een echtpaar bij een auto-ongeval. Harold begint een affaire met zijn schoonzus. Wanneer Georges dit ontdekt, slaat hij zijn vrouw dood. Harolds leven ligt aan diggelen, dat van zijn neef en nichtje nog meer. En toch moet hij eraan gaan staan. Doorheen een reeks hallucinante gebeurtenissen slaagt Harold erin, bijna ondanks zichzelf, een nieuw samengestelde familie te creëren.