Nieuws »  Kroonluchter Breda

Kroonluchter Breda

Gepubliceerd: 26-01-2023
Verpakkingsafval uit het Amphia zul je doorgaans niet zo snel aantreffen bij Nieuwe Veste. Toch is de kans groot dat je er over een paar maanden zomaar onderdoor loopt. Dat komt omdat het plastic, dat normaal gebruikt wordt om verbruiksmaterialen in te verpakken, vorige week in het ziekenhuis is versnipperd. Dit zal gebruikt worden in de toekomstige kroonluchter, die vanaf ongeveer half oktober bij Nieuwe Veste komt te hangen.

In de zoektocht naar verduurzaming kwam het Amphia ziekenhuis uit op Rolph Adriaansen, initiatiefnemer van het kroonluchterproject. Het ziekenhuis heeft veel plastic verpakkingsafval uit bijv. operatiekamers, waar spullen slechts éénmalig gebruikt worden. 

Inspiratie
De aanleiding voor dit project is ’s werelds grootste circulaire kroonluchter van de wereld die hangt te schitteren in de LocHal in Tilburg. Gemaakt van petflesjes uit het zwerfafval voor het statiegeld tijdperk.


Lees hier het artikel van BredaNu hierover.

Crowdfunding
Het realiseren van project Kroonluchter Breda kost geld en het budget van Nieuwe Veste is beperkt. Daarom wordt er een bijdrage in de vorm van crowdfunding gevraagd om dit project te kunnen realiseren. De kosten van de expositie gedurende zes maanden willen we hiermee graag financieren. De crowdfunding kent twee stappen. Het eerste doel is een Kroonluchter Breda met 42 bollen of 07×6 bollen in het najaar van 2023 te onthullen. Het tweede doel is om de Kroonluchter Breda uit te breiden naar 076 bollen. Graag betrekken we zoveel mogelijk mensen en organisaties en zijn er daarom diverse mogelijkheden om mee te doen.

Mogelijkheden
1. Doneer een bedrag naar keuze om dit project mogelijk te maken.
2. Adopteer een lamp voor € 150,-.

Speciaal voor bedrijven en organisaties
3. Adopteer een lamp en recycle deze zelf met je organisatie als teamactiviteit voor de prijs van € 500,-.
4. Word partner van dit project voor € 500,- in euro’s of in sponsoring van materialen/arbeid voor realiseren van de expositie.

Ja ik wil graag doneren

Iedereen die adopteert of bijdraagt, wordt tijdens de expositie en/of in onze communicatie zichtbaar gemaakt en uitgenodigd voor de onthulling. Je kunt ook altijd even rechtstreeks contact opnemen voor vragen via: info@vanpetnaarpret.nl. Alvast super bedankt!