Nieuws »  Kroonluchter Breda

Kroonluchter Breda

Gepubliceerd: 14-04-2023

Expositie PETlampen Amphia bij Nieuwe Veste

In de zoektocht naar verduurzaming kwam het Amphia ziekenhuis uit op Rolph Adriaansen, initiatiefnemer van het kroonluchterproject. Het ziekenhuis heeft veel plastic verpakkingsafval uit bijv. operatiekamers, waar spullen slechts éénmalig gebruikt worden. Tijdens de week van de duurzaamheid hebben bezoekers en medewerkers van het Amphia ziekenhuis op de ReCyclefiets plastic verpakkingsafval van de operatiekamers vermalen. Dit vermalen PET-plastic is gebruikt als grondstof voor Amphia PETlampen. 
 

Kroonluchter Breda bij Nieuwe Veste

Deze PETlampen gaan later onderdeel uitmaken van de Kroonluchter Breda, die in de eerste helft van oktober in de Nieuwe Veste wordt geëxposeerd. Inmiddels zijn de Amphia PETlampen gemaakt. Amphia is erg trots op het resultaat en daarom exposeren ze deze vijf lampen vanaf 15 april een aantal weken bij Nieuwe Veste.

 
Inspiratie uit LocHal

De aanleiding voor dit project is ’s werelds grootste circulaire kroonluchter van de wereld die hangt te schitteren in de LocHal in Tilburg. Gemaakt van petflesjes uit het zwerfafval voor het statiegeld tijdperk.Lees hier het artikel van BredaNu hierover.

 
Doneer mee aan de Kroonluchter Breda via crowdfunding

Het realiseren van project Kroonluchter Breda kost geld en het budget van Nieuwe Veste is beperkt. Daarom wordt er een bijdrage in de vorm van crowdfunding gevraagd om dit project te kunnen realiseren. De kosten van de expositie gedurende zes maanden willen we hiermee graag financieren. De crowdfunding kent twee stappen. Het eerste doel is een Kroonluchter Breda met 42 bollen of 07×6 bollen in het najaar van 2023 te onthullen. Het tweede doel is om de Kroonluchter Breda uit te breiden naar 076 bollen. Graag betrekken we zoveel mogelijk mensen en organisaties en zijn er daarom diverse mogelijkheden om mee te doen.

 
Mogelijkheden om te doneren aan de kroonluchter

1. Doneer een bedrag naar keuze om dit project mogelijk te maken.
2. Adopteer een lamp voor € 150,-.

>Ja ik wil graag doneren

Doneren voor bedrijven en organisaties

3. Adopteer een lamp en recycle deze zelf met je organisatie als teamactiviteit voor de prijs van € 500,-.
4. Word partner van dit project voor € 500,- in euro’s of in sponsoring van materialen/arbeid voor realiseren van de expositie.
 
Iedereen die adopteert of bijdraagt, wordt tijdens de expositie en/of in onze communicatie zichtbaar gemaakt en uitgenodigd voor de onthulling. Je kunt ook altijd even rechtstreeks contact opnemen voor vragen via: info@vanpetnaarpret.nl. Alvast super bedankt!