Nieuws »  Kroonluchter Breda

Kroonluchter Breda

Gepubliceerd: 04-05-2022
Mensen laten zien, inspireren en verbazen, dat je van iets heel negatiefs (plastic afval), door anders te kijken en te doen, iets heel positiefs (een indrukwekkende kroonluchter) kunt maken. Het lelijke eendje wordt een prachtige zwaan. Dit is de ambitie van het project Kroonluchter Breda.

De overtuiging is dat deze manier van denken, door te doen, onmisbaar is om een versnelling te realiseren voor onze toekomstige circulaire economie. 

Inspiratie
De aanleiding voor dit project is ’s werelds grootste circulaire kroonluchter van de wereld die hangt te schitteren in de LocHal in Tilburg (http://www.kroonluchter013.nl). Gemaakt van petflesjes uit het zwerfafval voor het statiegeld tijdperk. Deze mooie kroonluchter en haar boodschap willen we graag naar Breda halen. Een van de partners van dit project heeft hier een mooie film over gemaakt.
Crowdfunding
Het realiseren van project Kroonluchter Breda kost geld. Het budget van Nieuwe Veste is beperkt en we willen vooral investeren in de programmering rondom de Kroonluchter. Dit om zoveel mogelijk bezoekers het verhaal te vertellen. Daarom vragen we een bijdrage in de vorm van crowdfunding van de Bredanaren om dit project te realiseren. De kosten van de expositie gedurende zes maanden willen we hiermee graag financieren. De crowdfunding kent een tweetal stappen. Het eerste doel is een Kroonluchter Breda met 42 bollen of 07×6 bollen in het najaar van 2022 te onthullen. Het benodigde bedrag hiervoor is € 6.500,-. Het tweede doel is om de Kroonluchter Breda uit te breiden naar 076 bollen. Hiervoor is een bedrag nodig van € 10.000,-. Graag betrekken we zoveel mogelijk mensen en organisaties en zijn er daarom diverse mogelijkheden om mee te doen.
Doneren kan via: www.kroonluchterbreda.nl

Mogelijkheden
1) Doneer een bedrag naar keuze om project mogelijk te maken;
2) Adopteer 1/3 – 1/2 of 1 lamp voor de prijs van €50,- – €75,- – €150,-;
3) Adopteer 1 lamp en de ontwerper komt het verhaal vertellen voor de prijs van € 250,-;
4) Adopteer een lamp en recycle deze zelf met je organisatie als teamactiviteit voor de prijs van € 500,-;
5) Word partner van dit project voor € 500,- in euro’s of in sponsoring van materialen/arbeid voor realiseren van de expositie.

Iedereen die adopteert of bijdraagt, wordt tijdens de expositie en/of in onze communicatie zichtbaar gemaakt en uitgenodigd voor de onthulling. 
Alvast super bedankt!