Nieuws »  Kunst & Technologie in het onderwijs

Kunst & Technologie in het onderwijs

Gepubliceerd: 22-03-2023
Hoe tover je je klaslokaal om met licht? Wat speelt er in iemands hoofd en hoe maak je je emoties zichtbaar?
Met deze vragen gingen de leerlingen van het Newmancollege en het Brederocollege aan de slag, als onderdeel van het (media)Kunst en Technologie ontwikkeltraject. 

De leerlingen van het Newmancollege gingen aan de slag met het project 'De reis van het licht'. Tijdens dit project lieten Sven en Kim van de Makersbase aan een groep leerlingen zien hoe je neopixels kunt programmeren en zo je eigen lichtkunstwerk kunt maken.Het lichttour project is ontwikkelt door Maakkracht (Jacoline de Heer) in samenwerking met docenten van het Newmancollege. 
Het resultaat? Bekijk het filmpje:
 

Bij het Brederocollege vroegen de leerlingen zich af hoe je emoties zichtbaar kunt maken met het project 'Het creatieve lichaam'. Aan de hand van digitale tools vertaalden ze hun woorden naar een kunstwerk met sprekende beelden, waarmee ze laten zien wat er in hun hoofd omgaat:
 

Deze projecten zijn onderdeel van het ontwikkeltraject (media)Kunst & Technologie, ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Nieuwe Veste werkt samen met zes scholen in Breda en meer dan tien samenwerkingspartners om een vernieuwend aanbod ontwikkelen voor de leerlijn Kunst & Technologie.
 
Op ons Youtubekanaal delen we de komende periode de resultaten van dit ontwikkeltraject.