Nieuws »  Leerling Nieuwe Veste naar jeugdige trombonetop

Leerling Nieuwe Veste naar jeugdige trombonetop

Gepubliceerd: 17-01-2023
Onlangs is tromboneleerling Stijn Roording uit Teteringen toegelaten tot het Young Trombone Collective.
Stijn heeft les van Gerard de Krom en is tevens lid van Euphonia Teteringen.

N.a.v. onderstaand bericht op de website van Nieuwe Veste, is Stijn benaderd door de lokale omroep BredaNu voor een TV opname. Dit alles binnen cultuursegment 'Breda Maak ‘t'. BredaNu gaat voor de camera met Stijn in gesprek over zijn passie en zijn weg naar het Young Trombone Collectief. Stijn speelt in de uitzending uiteraard ook een paar muziekfragmenten op zijn trombone.

Je kunt de uitzending bekijken en beluisteren op donderdag 23 februari vanaf 18.00 uur. De uitzending wordt de hele avond en nacht ieder uur uitgezonden.

Wat is het Young Trombone Collective?
Het YTC bestaat uit Nederlandse trombonisten tussen de 12 en 18 jaar. De jeugdige trombonetop uit geheel Nederland maakt deel uit van dit ensemble.
YTC debuteerde op het Slide Factory International Trombonefestival 2009 met een spetterend concert in een uitverkochte kleine zaal van De Doelen in Rotterdam. De internationale trombone wereld stond versteld van het niveau dat dit jongste Nederlandse trombone ensemble bereikte. Inmiddels heeft het YTC al opgetreden op diverse edities van Slide Factory, het Gergiev Festival, de finale van Prinses Christina Concours en op diverse aansprekende podia.

Nieuw talent
Het New Trombone Collective (NTC) is steeds op zoek naar jonge Nederlandse trombone talenten om het Young Trombone Collective (YTC) te versterken.
Na een auditieronde in december is Stijn Roording toegelaten tot dit prestigieuze ensemble.

Doorstromen
Inmiddels zijn veel trombonisten van de voorgaande generaties Young Trombone Collective professioneel musicus.
De leeftijdsgrens van het YTC ligt op 18 jaar, de oudste leden maken omstreeks het bereiken van die leeftijd weer plaats voor jongere talenten.