Nieuws »  Lisa Gaal nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester

Lisa Gaal nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester

Gepubliceerd: 25-01-2019
Vandaag vrijdag 25 januari is in het Stadhuis van Breda de nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester gekozen. Lisa Gaal van OBS de Springplank kreeg de keten omgehangen door haar voorganger Kiek Masclee.

Voorafgaand aan deze verkiezing hebben drie Bredase baisisscholen de afgelopen maanden hard gewerkt aan een kunst- en cultuurmanifest, waarmee de cultuursector van Breda een kindvriendelijke boost krijgt.

Manifest
Elke deelnemende klas volgde meerdere workshops met als thema Urban. Drie vertegenwoordigers mochten vanochtend hun manifest presenteren aan het aanwezige publiek en de jury. Na een spannend uur werd bekend gemaakt dat Lisa van OBS De Springplank aan de slag gaat met kunst en cultuur voor kinderen uit Breda.

Allereerste Kindercultuurraad van Breda
De nieuwe kindercultuurnachtburgemeester gaat de ideeën uit het winnende manifest, samen met culturele instellingen en gemeente Breda, omzetten in concrete activiteiten. De twee overige kandidaten nemen plaats in de allereerste Kindercultuurraad van Breda. Deze raad ondersteunt Lisa met het verwezenlijken van de prachtige ideeën.

De Kindercultuurnachtburgemeesterverkiezing wordt georganiseerd door Cultuurnacht Breda in samenwerking met Nieuwe Veste.