Nieuws »  Media Ukkie Dagen

Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd: 28-02-2023

Balans: bewegen met media

Kinderen maken al jong kennis met allerlei vormen van media. Even een spelletje spelen op de tablet of een filmpje kijken: ook voor hen zijn digitale media niet meer weg te denken. 
Hoe ga je daar als ouder wijs mee om en bewaak je de balans tussen stilzitten en bewegen? Hoe zorg je voor een gezonde balans tussen lekker spelen, knutselen en ontdekken? 
Als ouder wil je tenslotte dat je kind gezond opgroeit en genoeg beweegt! 

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 tot 31 maart besteden we daarom aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.
 

Kom met je peuter naar de bieb en ontdek hoe je in beweging komt mét media                                                                                                                     

Deze week bewegen we letterlijk en figuurlijk rond het digitale prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Kom gezellig met je peuter naar de bieb en ontdek onze leuke activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee met rupsenyoga, knutsel een vlinder en laat die dansen op een vrolijk vlinderlied en speel leuke groei-spelletjes als een echt Rupsje Nooitgenoeg. Terwijl jouw kind als een rupsje rondkruipt, Rupsje Nooitgenoeg spelletjes speelt en een vlinder knutselt, leer jij over balans tussen media en beweging!

Kom je ook met je peuter? Meld je kind(eren) hieronder aan. Let op: als je met meerdere kinderen komt, meld ze dan apart aan. 
 
Zaterdag 25 maart om 10.30 uur Bibliotheek Centrum  
Woensdag 29 maart om 10.30 uur Bibliotheek Noord  
Zaterdag 1 april om 10.30 uur Bibliotheek Zuid  Meld je aan voor de gratis webinar


Vind jij het ook een uitdaging om in de opvoeding van je kind de balans tussen media en bewegen te bewaren? Meld je dan aan voor het gratis webinar op dinsdag 28 maart van 20.00 tot 21.00 uur. Je krijgt er praktische tips om een gebalanceerd mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen met voldoende ruimte voor beweging.
                                
Op de website www.mediaukkiedagen.nl vind je activiteiten bij jou in de buurt en fijne tips voor thuis. Zo kun je via Bereslim (www.bereslim.nl) allerlei leuke, digitale prentenboeken bekijken. Het samen lezen van geanimeerde prentenboeken levert een positieve bijdrage aan de woordenschat en het verhaalbegrip van je kind.