Nieuws

Met korting naar het Chassé Theater in februari

Gepubliceerd: 11-01-2018
Voordeel met je biebpas: elke maand met korting naar het Chassé Theater

Als lid van de bibliotheek krijg je € 5 korting op de geselecteerde voorstellingen.

Hoe werkt het?
Vul tijdens het reserveerproces de kortingscode BIEBPAS in en de korting wordt automatisch berekend. Reserveer snel want per voorstelling zijn er slechts 50 kaarten beschikbaar.
De genoemde korting is geldig op kaarten voor de eerste rang is en is niet geldig op reeds gekochte kaarten of in combinatie met andere kortingen.
Let op: je moet ingelogd zijn via mijn chassé om gebruik te kunnen maken van de korting.


Aanbod februari 2018


Conny Janssen DanstConny Janssen Danst – Inside Out (dans)
Zaterdag 3 februari 2018 om 20.30 uur
Na een succestour langs volle zalen, lovende recensies in de pers, enthousiaste reacties van ontroerde, verwonderde bezoekers én een nominatie voor een Zwaan, de dansvakprijs van Nederland, komt Inside Out van Conny Janssen Danst terug.

Choreografe Conny Janssen liet zich voor Inside Out inspireren door de term Exploded Drawings, drie-dimensionele constructietekeningen en de gedachte dat iets moet worden opengebroken om te ontdekken wat achter de façade speelt. Het zijn metaforen voor systemen maar ook voor de soms dwingende dynamiek binnen groepen mensen. In Inside Out gaat zij op zoek naar onderhuidse levens, naar de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Naar het kleine detail in het grote geheel. Pas als het harde pantser openscheurt kan het eigene zich openbaren.


BromanceToneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck – Bromance 15+ (kinderen/familie, toneel)
Dinsdag 6 februari 2018 om 19.30 uur
In de tragikomedie Bromance, winnaar van de Gouden Krekel 2016, wordt het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Toneelgroep Oostpool maakt een prijswinnende familievoorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn.

"Tekstschrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, vormgeefster Janne Sterke en componist Bart Rijnink blijken weer een gouden kwartet: taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point (…) de heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen." - uit het VSCD Jeugdtheaterjuryrapport.


De andere stemToneelgroep Amsterdam – De andere stem (toneel)
Dinsdag 6 en woensdag 7 februari 2018 om 20.30 uur
De andere stem is het antwoord van Ramsey Nasr op La voix humaine  in regie van Ivo van Hove. In die monoloog van Jean Cocteau, wereldwijd gespeeld door Halina Reijn, hoort en ziet het publiek een vrouw die voor de laatste keer met haar ex-geliefde belt en kan enkel gissen naar de mogelijke antwoorden van de man. In De andere stem laat Ramsey Nasr deze man aan het woord.

De breuk was radicaal en abrupt, zo lijkt het. De man wil vooruit en heeft professionele zorgen rond een wereld in crisis. Hij probeert praktisch te blijven en wil de boedelscheiding netjes afhandelen. De vrouw aan de andere kant van de lijn lijkt het veel moeilijker te hebben, maar dat is slechts schijn. Gaandeweg wordt duidelijk dat de geliefden meermaals hebben getracht een punt achter de relatie te zetten. Beide partners blijken beschadigd uit de liefdesgeschiedenis te zijn gekomen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.


Sneue gevallenTheater Sonnevanck – Sneue gevallen 6+ (kinderen en familie, toneel)
Woensdag 21 februari 2018 om 15.00 uur
Kom in de voorjaarsvakantie naar de absurdistische en ontroerende komedie Sneue Gevallen, waarin trillende knieën en bibberende onderlipjes aan de orde van de dag zijn. Bram voelt veel, heel veel. Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Machtige Mark: ‘Spierballen, Kracht, Geen Gevoel!’. Toevallig is Machtige Mark net in de straat komen wonen. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting met Machtige Mark hem helpen.
Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?