Nieuws »  Music Minded Breda

Music Minded Breda

Gepubliceerd: 27-11-2020
Een aantal Bredase organisaties die de Bredase muziekscène een warm hart toedragen hebben gezamenlijk een digitaal Bredase (pop)muziek platform opgericht:
'Music Minded Breda'.

Doel
Hiermee willen zij in Corona tijd de Bredase bands en musici een (digitaal) podium bieden zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans.
Tevens is dit platform ook op langere termijn bedoeld voor samenwerking, overleg, uitwisseling en ondersteuning.

Wie
Nieuwe Veste, Phoenix, A-Broad, Mezz, Sound Dog, POB, Pier 15, Breda Barst, Beaux Jazz, Studio Solo en Surplus Jongerenwerk zijn de samenwerking aangegaan om een eerste Bredaas Digitaal festival te organiseren. Een serie van optredens op verschillende data en op verschillende locaties.

Op ieder van deze avonden treden Bredase bands op en worden live gestreamed. In deze programmering is aandacht voor bekende Bredase bands maar zeker ook aandacht voor jong talent en upcoming bands.

Music Minded Breda programma
10 april vanuit Studio A-Broad:
BB en van Berlo. 
Aanvang: 20.30 uur
17 april vanuit Sounddog:
whYne, Spiritbox en Vier bier op Luyken
Aanvang: 20.00 uur

Samenwerking
Alle deelnemende organisaties dienen het belang van de Bredase muziekscène.
Music Minded Breda is de eerste aanzet tot een actieve samenwerking. In deze samenwerking delen de organisaties hun kennis en kunde en versterken zij elkaar. Hierdoor levert Music Minded Breda een belangrijke bijdrage aan verbetering van het Bredase (pop)muziek klimaat.
De komende periode is er zeker de intentie om deze samenwerking verder vorm te geven en uit te breiden. Het is duidelijk dat de Bredase bands en musici sterk behoefte hebben aan een goed platform. Zowel online als offline. Zodat zij te horen en te zien zijn in Breda maar zeker ook daarbuiten.
Voor het volledige programma van Music Minded Breda: volg publicaties van alle deelnemende organisaties en kijk op Music Minded Breda