Nieuws »  Nederland Leest 2021

Nederland Leest 2021

Gepubliceerd: 21-10-2021
VERGROOT JE WERELD IN DE BIBLIOTHEEK!

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Lees, luister en praat mee

Tijdens Nederland Leest organiseren we een afwisselend programma rondom het thema ‘Over de grens’. Op de website bibliotheekbreda.nl vind je een speciale Nederland Leest-pagina met tips, inspiratie en een activiteitenkalender. 
 

Cadeauboek

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘De wandelaar’. Dit boek van Adriaan van Dis krijg je (zolang de voorraad strekt) in november cadeau van de bibliotheek! Er is ook een grootletteruitgave en een uitgave in makkelijke taal.

In ‘De Wandelaar’ krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. De hond opent andere werelden voor hem: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man.
 
Activiteiten
De hele maand november zijn er bij Nieuwe Veste verschillende activiteiten rondom het thema 'Over de grens'. Doe, luister en kijk mee. Verken en verleg je grenzen! 
Deel jouw ervaringen of leuke quotes met ons op Instagram, Facebook of Twitter met #NLleestBreda.