Nieuws »  Nieuw! Campuscolleges

Nieuw! Campuscolleges

Gepubliceerd: 22-09-2017
De Campus en Nieuwe Veste introduceren de Campuscolleges. Deze colleges zijn bedoeld voor ouders en docenten, maar ook voor andere geïnteresseerden. 

Inhoud:
De campuscolleges bevatten maatschappelijke thema's, gelinkt aan kunst, media en taal, die relevant zijn voor jongeren en hun ouders.
De colleges zijn multi-disciplinair.

Waar:
Theaterzaal Campus, Emerweg 29 Breda
Tijd: 19.30-21.00 uur  | inloop vanaf 19.00 uur
 
Tickets:
De prijs voor deze colleges is € 5,00 per campuscollege of € 17,50 voor een passe-partout. 
De tickets en de passe-partouts zijn te koop via de ticketoffice links op de website van de scholen en online.

Kaarten zijn tijdens de openingstijden van Nieuwe Veste ook verkrijgbaar aan de receptiebalie.Je betaalt dan geen transactiekosten à  € 1,30.
Het passe-partout is alleen verkrijgbaar tot aan het eerste college op 7 november.
 
Meld je snel aan want vol is vol!

Programma:

7 november 2017
Robotisering van ons dagelijks leven
Zou je in een huis vol slimme apparaten het ouderschap niet kunnen automatiseren? Vaatwasser niet uitgeruimd? Dan gaat de Playstation niet aan. Aan de hand van hilarische digitale kunstprojecten beschrijft technologiecriticus Tijmen Schep hoe we steeds meer in robots leven (onze slimme steden en huizen), en hoe die robots stiekem naar ons kijken. Hoe ziet de ideale maatschappij eruit vanuit de ogen van een robot? Als het aan de robots lag bouwden we een maatschappij waarin wij continu volautomatisch gemeten en beoordeeld worden, en waarin wij ons steeds voorspelbaarder gaan gedragen. Aan de hand van zijn ‘social cooling’ concept laat Tijmen ons zien hoe we zonder dat we het doorhebben deze robot-maatschappij al aan het bouwen zijn.

Tijmen Schep is een technologiecriticus, privacy designer en publiek spreker die inzicht biedt in hedendaagse vraagstukken rondom Big Data. Hij is onder andere de bedenker van de termen “social cooling” en “klikvrees”, en spreekt geregeld over de manieren waarop de informatiemaatschappij ons langzaam braver maakt. In 2016 schreef hij het boek Design my Privacy, een toegankelijke gids voor Internet of Things ontwerpers die op design hogescholen door heel Nederland wordt gebruikt. Hij is ook een van de oprichters van SETUP, een Utrechtse lab dat spraakmakende humoristische projecten uitvoert die complexe privacy en data vraagstukken toegankelijk maken voor een breder publiek. Voorbeeld is een koffiezetapparaat dat je goede of slechte koffie geeft op basis van je postcode. Deze projecten bereikten een breed publiek, en zijn onder andere op SXSW en CNN gepresenteerd.

In november van dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema robotica. De Bibliotheek verzorgt binnen en buiten de Bibliotheek activiteiten die met dit thema samenhangen. Deelnemers aan het Campuscollege ontvangen een voucher voor een gratis boek. Zie de site http://www.bibliotheekbreda.nl voor meer activiteiten rondom NLederland Leest. 

 
Nederland Leest is een actie van de openbare bibliotheken. Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van het thema robotica. De openbare bibliotheken verzorgen in dit kader meerdere activiteiten binnen en buiten de bibliotheken. 

Koop je ticket online.
 
6 februari 2018        
De impact van de Smartphone

Een dag zonder Smartphone is echt een straf voor vele jongeren. Hoe beïnvloed de smartphone en de  media het gedrag van jongeren? Hoever reikt de impact van de Smartphone en andere media het welzijn van onze kinderen/ leerlingen? Als afsluiting gaan we met elkaar in dialoog hoe we hiermee om kunnen gaan.

Koop je ticket online.
 
10 april 2018       
Het creatieve brein van jongeren

Wat doet creativiteit met het brein van jongeren? Vanuit wetenschappelijk oogpunt wordt gekeken wat creativiteit doet met de hersenen en ontwikkeling van jongeren.

Koop je ticket online.
 
12 juni 2018    
Ik & de duurzame wereld

Duurzaamheid is een thema dat steeds meer voorkomt in het toekomstig werkveld van onze jongeren. Denk hierbij aan circulaire economie, plastic als grondstof en ondernemen vanuit duurzame principes. En wat betekent dit voor de toekomstige beroepspraktijk?

Koop je ticket online.