Nieuws

Nieuwe Kindercultuurnachtburgemeester 2018 bekend

Gepubliceerd: 30-01-2018
Kindercultuurnacht BredaDe Cultuurnacht in Breda begon spannend voor zeven basisscholen uit de stad. Welke school had het winnende manifest geschreven en wie zou daarmee de Kindercultuurnachtburgemeester van 2018 worden?

Sinds 2016 heeft Breda een Kindercultuurnachtburgemeester. Deze bijzondere burgemeester is in het leven geroepen om, samen met zijn of haar klas, hun eigen geschreven Cultuurmanifest in te voeren in Breda.

Cultuurmanifest
Het Cultuurmanifest ontstaat op school. In een tweetal workshops worden de gedachtes van de klas over cultuur in Breda vormgegeven en in een manifest beschreven. Er is door zeven scholen hard gewerkt aan hun Cultuurmanifest. Tijdens de Cultuurnacht werden bij Nieuwe Veste de manifesten gepresenteerd en waren ze te bekijken in de bijbehorende expositie ‘Cultuurmanifesten 2018’. Deze expositie is nog te zien tot en met zaterdag 3 maart 2018 bij NIeuwe Veste.

Kindercultuurnachtburgemeester 2018
Tijdens de Cultuurnacht werd de nieuwe kindercultuurburgemeester bekend. De jury koos het manifest van groep 7.4 van KBS Laurentiusschool uit als winnaar. Kiek Masclee is daarmee de Kindercultuurburgemeester 2018. Het hele jaar gaat de Kindercultuurnachtburgemeester, samen met de klas, de culturele instellingen en de gemeente Breda, op zoek naar mogelijkheden om het manifest uit te voeren. Zodat kunst en cultuur in Breda nog aansprekender wordt voor kinderen. Misschien kom je haar binnenkort wel tegen!

Cultuurmanifest groep 7.4 van KBS Laurentiusschool (pdf)

Kindercultuurnachtburgemeester 2018: Kiek Masclee met Burgemeester Depla en Kindercultuurnachtburgemeester 2017: Kim van Bragt

Foto:
Kindercultuurnachtburgemeester Kiek Masclee (in het midden), samen met Burgemeester Depla en de Kindercultuurnachtburgemeester van vorig jaar Kim van Bragt.