Nieuws »  Nieuwe Veste docenten exposeren bij Raketstart

Nieuwe Veste docenten exposeren bij Raketstart

Gepubliceerd: 11-09-2019
Nieuwe Veste docenten exposeren in Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda

Wanneer je het hebt over een actuele dwarsdoorsnede van beeldende kunst uit Breda dan kom je al gauw uit bij de tentoonstelling  Raketstart – Nieuwe beeldende kunst uit Breda. Deze tentoonstelling in Stedelijk Museum Breda toont actueel werk van maar liefst 37 beeldend kunstenaars die verbonden zijn met de stad. De kunstenaars zijn van verschillende generaties en werken in uiteenlopende disciplines. Met betrekking tot de tentoonstelling verwijst de titel naar het potentieel van Breda als lanceerplatform voor talent en verbeelding waar Nieuwe Veste een bijdrage aan kan leveren door middel van onder andere haar lessen en cursussen. Het is niet geheel verrassend dat beeldende docenten van Nieuwe Veste onderdeel zijn van deze expositie. Zij zijn voor sommige kunstenaars de (raket)start geweest voor hun carrière en wellicht zorgen ze wel voor de start van die van jou? 

Bezoek Raketstart - Nieuwe beeldende kunst uit Breda met korting

Je kunt de kunstwerken van onze docenten en vele andere Bredanaars nog tot 29 september zien bij de tentoonstelling Raketstart in het Stedelijk Museum Breda
Wil je zelf aan de slag met beeldende kunst? Bekijk dan ons ruime aanbod cursussen hierCecile Verwaaijen - voormalig docent beeldend:


“Kunst kan een fysieke en mysterieuze ervaring zijn”


Ik ben opgegroeid in een omgeving waarin niets of niemand me met kunst in aanraking bracht, het blijft daarom wonderlijk dat ik de weg naar kunst heb gevonden. Op mijn 16e ging ik naar Berlijn en mijn ontmoeting met de schilderijen van Francis Bacon sloeg in als een bliksemflits. Ineens begreep ik dat kunst niet alleen iets is dat je kunt maken en bekijken, maar dat het een fysieke en mysterieuze ervaring kan zijn. Mede door die ervaring besloot ik naar de kunstacademie te gaan.

> Lees verder
 
John van Gils - docent beeldende kunst & jeugdwerkplaats


“Kunst laat voor mij altijd iets fundamenteels van het leven zien”


Al tamelijk vroeg was ik vertrouwd met de kracht van de verbeelding. Bewustzijn hiervan werd compleet na mijn eerste bezoek aan Rome. Het beeldende wat ik zag overrompelde me. Beeldende kunst laat voor mij altijd iets fundamenteels van het leven zien…aspecten waar ik onbewust van weet, maar nog nooit zo gezien heb. Het beeld kan gewaarwordingen in ons bestaan concreet maken en daardoor verrijken.

> Lees verder
 
Jacomijn den Engelsen - docent beeldend & grafiek:


“Kunst houdt je blik naar de wereld open”


Beeldende kunst betekent alles voor mij; ik ben er elke dag mee bezig: als maker, maar ook als docent op Nieuwe Veste en Sint Joost en als tentoonstellingsbezoeker. Kunst houdt je blik naar de wereld open. Ik probeer het leren van nieuwe vaardigheden hand in hand te laten gaan met het ontdekken waar de talenten van mijn cursisten liggen. Ik draag nieuwe materialen en technieken aan, maar ook zoek ik samen met de cursisten naar mogelijke inspiratiebronnen en onderwerpen en naar manieren om deze onderwerpen naar een persoonlijke verbeelding om te zetten.

> Lees verder

 Yuk-Kan Yeung - docent porselein en keramiek:


“Het is een ontdekkingsreis waarvan ik niet weet waar het ophoudt”


Mijn creatieve pad is altijd een pad van experimenteren. Door vallen en opstaan, heb ik veel over mijzelf en mijn beeldtaal ontdekt. Het is een ontdekkingsreis waarvan ik niet weet waar het ophoudt, en ook niet hoef te weten. Ik blijf door werken en experimenteren als een kunstenaar.

> Lees verder