Nieuws »  Nieuwe Veste ondertekent Pact van Breda

Nieuwe Veste ondertekent Pact van Breda

Gepubliceerd: 20-04-2023
Op woensdag 19 april ondertekende Nieuwe Veste het Pact van Breda. Nieuwe Veste neemt daarmee deel aan een groot netwerk van Bredase partijen, waaronder de gemeente, en het Rijk om langdurig samen te gaan werken binnen het programma Verbeter Breda. Dit programma zal de komende twintig jaar een grote bijdrage gaan leveren aan het verhogen van de kansengelijkheid in de stad.

Onder andere met partijen uit het onderwijs, woningcorporaties, maatschappelijke partners en bewoners werken we zo aan het verkleinen van de kloof in de stad en willen we iedereen de kans geven zich te ontwikkelen zoals die graag wil.
Het doel? In 2040 moet iedereen, waar je ook opgroeit in Breda, genoeg kansen kunnen pakken om zelf je leven waardevol in te richten.  

Na een gedicht van stadsdichter Maurits Verhoef en presentaties van betrokken inwoners en partijen, zette burgemeester Paul Depla samen met basisschoolleerlingen Fatima en Jano de eerste handtekening op een tafel van Bredase Bomen. 
Daarna werden er ruim 100 handtekeningen gezet onder dit Pact van Breda, waaronder door Nieuwe Veste. Hiermee beloven we ons in te zetten voor een Beter Breda.

Wil jij ook bijdragen aan een beter Breda voor ons allemaal? Kijk dan op www.verbeterbreda.nl wat jij kunt doen om Breda mooier te maken.