Nieuws »  Nieuwe Veste sluit zich aan bij campagne Warme Kamers

Nieuwe Veste sluit zich aan bij campagne Warme Kamers

Gepubliceerd: 10-11-2022
Openbare bibliotheken hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger Des Heils.

Via deze campagne wordt aandacht gevraagd voor mensen die de komende winter in de knel komen door een hoge energierekening en die behoefte hebben aan een warme plek in hun buurt. Maatschappelijke organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen, kerken en dus ook bibliotheken geven gehoor aan deze oproep.

Logo Leger des heilsHet Leger Des Heils heeft een overzicht gemaakt van alle plekken waar mensen binnen kunnen lopen voor ontmoeting op een warme plek. Hiermee ontstaat er ‘een deken van warme kamers’ over Nederland. Op de website www.warmekamers.nl komen alle locaties te staan.

Bibliotheken zijn een vanzelfsprekende plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud. Over het hele land zijn er daarnaast bijna 17.000 werk- en studieplekken in de bibliotheek. 

Hoewel al veel mensen de weg naar onze bibliotheken weten te vinden, zullen in deze tijd toch niet alle inwoners van Breda weten dat ze bij ons zonder verplichtingen terecht kunnen voor een warm verblijf, voor een plek waar men kan lezen, studeren en werken. 

We bieden:
  • boeken, kranten en tijdschriften om te lezen aan onze leestafels of losse zitplaatsen zonder dat je lid hoeft te zijn
  • gratis draadloos internet om op je eigen laptop, telefoon of tablet te werken
  • publieks-PC's waarop je gratis geselecteerde sites kunt bezoeken of (tegen een geringe vergoeding) kunt internetten of Office kunt gebruiken
  • kopiëren en printen
  • activiteiten
  • koffie- en theevoorzieningen

Bekijk deze pagina voor informatie over onze locaties en openingstijden.

Warme Kamers Breda