Nieuws »  Nieuwe Veste start boeken afhaalservice

Nieuwe Veste start boeken afhaalservice

Gepubliceerd: 01-05-2020
Voor mensen die lid zijn van de bibliotheek en die liever een ‘echt’ boek lezen starten we met een tijdelijke afhaalservice. Deze afhaalservice zal blijven bestaan zolang onze vestigingen gesloten blijven.
 
Vanaf 2 mei kun je via een formulier boeken aanvragen. Je kunt alleen boeken aanvragen die beschikbaar zijn in de locatie waar je de materialen afhaalt. Nadat je van ons bericht hebt gekregen dat je bestelling klaar staat, kun je je boeken contactloos afhalen bij jouw afhaallocatie. Dit kan vanaf 7 mei op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Wanneer je je bestelling ophaalt, kun je ook gelijk je geleende materiaal terugbrengen. Het is niet mogelijk de vestigingen te bezoeken als je geen bericht hebt gehad dat je bestelling klaar staat of als je alleen boeken terug wilt brengen. We vragen je je geleende boeken bij je te houden zolang onze vestigingen gesloten zijn. Alle uitleentermijnen worden verlengd.
 
De afhaalservice wordt volledig in lijn met de voorschriften van het RIVM uitgevoerd. Voor jou en onze veiligheid vragen we jou ook deze maatregelen na te leven. Dit betekent dat je niet langs komt wanneer je last van klachten hebt, dat je je aan de 1,5 meter afstandsregel houdt en dat je alleen komt. Volg daarnaast altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Bibliotheek beperkt open
De regering heeft bekend gemaakt dat vanaf 11 mei de bibliotheken in Nederland weer open mogen gaan.
Weliswaar met een door de Rijksoverheid en RIVM in strikte protocollen vastgelegde beperkte dienstverlening. Denk daarbij dan aan alleen inleveren en uitlenen, afwijkende openingstijden en beperking van het aantal gelijktijdige bezoekers.
De voorbereidingen hiervoor zijn in Breda al gestart. Deze afhaalservice is daarvan al een voorproefje. Dit blijft voorlopig de enige manier om boeken te lenen.
Hoe het vervolg er precies uit gaat zien en vanaf welke datum één en ander in zal gaan, maken we zo snel mogelijk bekend. Via onze website, nieuwsbrief en sociale media kanalen houden we je op de hoogte!

En natuurlijk blijven we net als de afgelopen weken online gewoon open. E-books, Thuisbieb en thuistips zijn en blijven nog steeds bereikbaar.
Kijk voor meer informatie en het aanvragen van boeken op www.bibliotheekbreda.nl.

Online gaat onze dienstverlening door via de online bibliotheek. Hier zijn o.a. e-books en luisterboeken te vinden.