Nieuws »  Nieuwe Veste start project Ik vergeet je niet

Nieuwe Veste start project Ik vergeet je niet

Gepubliceerd: 07-05-2020
Inmiddels is dit project afgerond. De eindresultaten zijn tot 22 augustus 2020 te bewonderen in de wijk Haagse Beemden. Klik hier voor meer informatie.

Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Juist in deze tijd vinden we het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedereen. Vooral voor mensen die zich alleen voelen en verbondenheid missen. En die verbondenheid vinden we door middel van creativiteit!

Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Elke week een inspirerende opdracht van een kunstenaar uit je buurt. Hoe leuk is dat! Na 8 weken maken we van alle werken één kunstwerk wat we schenken aan de wijk. Doe jij ook mee? Deelname is gratis, ervaring niet nodig en een beetje enthousiasme genoeg!

Wat moet je doen?
1. Meld je aan via ikvergeetjeniet@nieuweveste.nl of vraag iemand anders dit voor je te doen. (Als dit lastig is kan telefonisch aanmelden ook via Nieuwe Veste: 076 – 200 3200). Graag je naam, adres en telefoonnummer duidelijk vermelden zodat we weten waar we een tasje aan de voordeur kunnen hangen met de eerste opdracht, poster en flyer. Natuurlijk nemen we hierbij je privacy in acht en worden je gegevens niet gedeeld.

2. Hang een flyer of de poster van onze website opvallend voor het raam. Via verrasjezelf.nieuweveste.nl kun je de poster downloaden.

3. De opdracht(en) ontvang je elke week via e-mail of via het tasje aan je deur van de kunstenaar uit jouw wijk. Je krijgt hierin duidelijk uitleg, tips en voorbeelden. Alles is uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen.

4. Op een afgesproken datum zet iedereen zijn kunstwerk(en) bij de voordeur en komen de kunstenaars deze ophalen. Zij gaan vervolgens aan de slag om alles te verwerken tot één kunstwerk wat we samen feestelijk openen en tentoonstellen op het moment dat de maatregelen het toelaten.

Nieuwe Veste organiseert Ik vergeet je niet samen met kunstenaars en partners uit de wijk Haagse Beemden.
Meer informatie op verrasjezelf.nieuweveste.nl
Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar ikvergeetjeniet@nieuweveste.nl

De eerste resultaten zijn binnen
Een deel van de resultaten van de eerste opdracht 'Binnenkijkjes' van het project Ik vergeet je niet in Haagse Beemden. (met dank aan @Kim-Ly Engel voor het verzamelen van de foto's.)