Nieuws »  Oktober: Maand van de Geschiedenis

Oktober: Maand van de Geschiedenis

Gepubliceerd: 14-09-2022


De Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele organisaties zijn er honderden activiteiten door het hele land onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag'. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal.

Wat een ramp!
Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten: rampen zijn van alle tijden. In een periode waarin pandemieën, oorlogen, bosbranden en overstromingen de kranten en talkshowtafels in hun greep houden, onderzoeken we in oktober 2022 met het thema Wat een ramp! niet alleen de verwoestende kracht van rampen. We brengen ook een ode aan de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan opstuwen. En aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien.

Tegenspoed maakt onderdeel uit van het leven; een ieder krijgt ermee te maken. De vraag is hoe we er mee om gaan. Hoe dat in het verleden ging in Breda en omgeving komt in diverse vormen terug tijdens de Bredase Maand van de Geschiedenis.
Allerlei Bredase organisaties besteden aandacht aan het thema Wat een ramp! variërend van exposities tot lezingen en workshops, voor jong en oud. 

Kijk voor meer informatie ook op de speciale thema pagina van Nieuwe Veste bibliotheek.

Bredase Maand van de Geschiedenis