Nieuws »  Ontdek welk muziekinstrument bij je kind past

Ontdek welk muziekinstrument bij je kind past

Gepubliceerd: 09-01-2023
Van het leren bespelen van een muziekinstrument heb je je hele leven plezier. Wil jij je kind kennis laten maken met muziekles, maar weet je nog niet zo goed hoe? Bij Nieuwe Veste kan je kind tijdens de familiedag en proeflesweek allerlei muziekinstrumenten uitproberen en ontdekken welke bij hem of haar past.

Is jouw kind altijd onder de indruk van muziek? Misschien neem je ze weleens mee naar concerten, speel je zelf een instrument of komen er vriendjes over de vloer die muziekles volgen. Voor jouw zoon of dochter kan het dan ontzettend leuk zijn om muziekles uit te proberen bij Nieuwe Veste. 
 

De voordelen van muziekles

Het leren bespelen van een instrument heeft allerlei voordelen voor kinderen. Niet alleen is het ontzettend leuk om te doen, maar ze doen er ook zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen mee op. Ook leren kinderen zich beter concentreren en kunnen ze zich even helemaal op laten gaan in hun instrument. Zo ontsnappen ze even aan de drukte en kunnen ze zich echt op hun hobby concentreren en ontspannen.
 

Hoe kies je een instrument?

Het belangrijkste is dat je kind een klik voelt met het instrument. Als je ze wil motiveren om muziekles te volgen, dan moeten ze het dus ervaren en testen, zonder druk om te presteren. Zo ontdekken ze zelf of het instrument bij ze past. De familiedag en proeflesweek zijn uitstekende momenten om laagdrempelig verschillende instrumenten uit te proberen. Daarna kun je een proefles nemen, zodat je nog beter met een instrument kunt kennismaken.
 

Kom kennismaken met allerlei instrumenten bij Nieuwe Veste

Tijdens de familiedag op zondag 15 januari van 13.00 – 16.00 uur kun je uitproberen welk muziekinstrument bij je kind past. Tijdens deze gratis introductiedag van Nieuwe Veste gaat je kind aan de slag met verschillende korte lessen om muziekinstrumenten te testen. Ook maak je kennis met de docenten en kun je alvast de sfeer proeven in het prachtige gebouw. Meld je aan en neem gratis deel aan verschillende lessen om te ontdekken welk instrument bij je kind past.