Nieuws »  Ontmoet schrijvers online

Ontmoet schrijvers online

Gepubliceerd: 15-05-2020
Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief.

Schrijvers Online

Samen met zeven bibliotheken maakt bibliotheekorganisatie Probiblio een serie gratis online interviews met schrijvers, Ontmoet Schrijvers Online, dat we het lezerspubliek van de bibliotheken willen aanbieden in de vorm van een webinar. De deelnemers kunnen deelnemen via het systeem van de Koninklijke Bibliotheek, Goto Webinars. Dit systeem heeft een chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur. 

Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdagavond plaats tussen 19.30 en 20.30 uur.

Programma:
De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg Spijkenisse, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle. Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een interview dat afgenomen wordt door een lokale interviewer. Na dit interview heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen.