Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Open Dag Nieuwe Veste 2018

Gepubliceerd: 16-05-2018
Nieuwe Veste opent de deuren voor iedereen om een kijkje te nemen in het nieuwe aanbod voor het komende seizoen. Met het thema ‘Ontdek de wereld van Nieuwe Veste en verras jezelf’, zijn er volop activiteiten op het gebied van taal, creativiteit en kunst. Een mooi moment om te ontdekken wat Nieuwe Veste nog meer doet naast het aanbieden van lessen en cursussen en het uitlenen van boeken.
 
Kraampjes Open DagDe open dag is op zondag 27 mei 2018 van 12.00 tot 17.00 uur. De deuren aan de Molenstraat en de St. Janstraat staan open. Kom gratis luisteren, kijken en meedoen met allerlei activiteiten op het gebied van muziek, theater, beeldend, dans, schrijven, onderwijs, cultuur in de wijk, lezen en literatuur.
 
Inspiratiemarkt
In de bibliotheek is een verrassende en kleurrijke markt waar je van alles kan doen, proeven, luisteren en beleven. Kennis, ontspanning en ontmoeting gaan hand in hand. Hier maak je kennis met cursisten, docenten, bezoekers en partners van Nieuwe Veste. Stippel je eigen route uit en ontdek de verschillende werelden waarin voor iedereen iets te beleven is. De wereldse sfeer is hier ook te proeven in Mexicaanse en Arabische hapjes.
 
Ontdek de wereld van Nieuwe Veste
De inspiratiemarkt bestaat uit verschillende gedeelten:
 
Kinderplein
Op het Kinderplein zijn er doorlopende workshops, een speurtocht en kun je allerlei muziekinstrumenten uitproberen.
 
Ontmoetingsplek
In de Ontmoetingsplek is ruimte voor een goed gesprek met onder andere Taalmaatjes, deelnemers van het Taalhuis Breda (een programma van de bibliotheek voor laaggeletterden, inburgeraars en werkzoekenden) en medewerkers van Nieuwe Veste.
 
Makersbase
In de Makersbase zijn fantastische creaties te zien gemaakt met 3D printers. Hier leer je programmeren met Micro-bit en kan je je eigen sleutelhanger in 3D printen.
 
Kenniszone
In de Kenniszone geven bibliotheekmedewerkers antwoord op al je vragen over digitale producten en diensten. Neem je smartphone of Ipad mee en de medewerkers laten je zien hoe je een e-book leest of een press reader bekijkt. Ze vertellen ook over de nieuwste cursus ‘Digisterker’ waarmee je leert digitaal zaken te regelen met de overheid. En met de ‘Heritage browser’ kun je opzoeken hoe je straat eruit zag in 1976.
 
Groenplein
Op het Groenplein geven energiecoaches van Bres gratis advies over duurzaam wonen en werken.
 
Filmcorner
In de Filmcorner zijn korte filmpjes te zien van programma’s die we samen met partners hebben opgezet, zoals bijvoorbeeld Tijd van je Leven. Dit is een project ontwikkeld in samenwerking met de GGD, culturele instellingen, kunstenaars en zorginstellingen om de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren door creatieve tijdsbesteding.
 
Presentaties en voorstellingen
In de Concertzaal zijn de gehele dag muzikale voorstellingen te beluisteren. Voor extra muziekbeleving word je uitgenodigd op het podium plaats te nemen. In de Balletzaal worden dansvoorstellingen uitgevoerd maar je kunt ook zelf een workshop volgen. In de Theaterzaal en zelfs de Theaterkelder kun je kijken en luisteren naar musical- en theaterpresentaties.
Op verschillende plekken in het gebouw zijn er pop-up optredens door diverse gezelschappen en ensembles. Cursisten beeldend, foto & media en schrijven presenteren hun werk in de lokalen beeldend.
 
Informatiemarkt
Op de informatiemarkt kan je terecht met al je vragen over lessen en cursussen en kun je je direct inschrijven voor het seizoen 2018/2019. Je kan verschillende instrumenten uitproberen en je aanmelden voor een gratis proefles.
 
Leuke acties tijdens de Open Dag
Als je je inschrijft op de Open Dag maak je kans op een gratis cursus of een jaar muziekles. En word je tijdens deze dag lid van de bibliotheek dan betaal je voor 3 maanden slechts € 5,- voor het abonnement ‘Optimaal Genieten’.
 
Samenwerkingspartners
Nieuwe Veste werkt samen met partners aan een cultureel levendige stad. Samen met onder andere de GGD, Volksuniversiteit Breda, het Jeugdcultuurfonds en BredaTaal, PakhuisB en Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) werken we aan allerlei stedelijke projecten. Tijdens de Open Dag zijn er aansprekende voorbeelden te bekijken.

PROGRAMMA


Impressie Open Dag 2017
Impressie Open Dag 2017