Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Oproep: levende boeken gezocht!

Gepubliceerd: 21-11-2019
Wil jij een boek zijn in de Human Library bij Nieuwe Veste?

Heb jij in het dagelijks leven regelmatig te maken met vooroordelen, stigmatisering of discriminatie? Bijvoorbeeld over je uiterlijk, geloof, beroep of beperking? Sta je er voor open om met verschillende mensen te praten over de manier waarop zij jou als ‘anders’ zien? Dan zijn we op zoek naar jou voor onze Human Library!
 
De Human Library is een bibliotheek met mensen in plaats van boeken. Maar net als bij echte boeken, delen we ook in de Human Library onze kennis en levensverhalen. En waar kan dit beter dan in de Culturele Markthal: dé plek voor ontmoeting en debat. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs een kort gesprek al een positieve impact kan hebben op relaties in de samenleving.

Respect
Tijdens de Human Library kunnen mensen jou 20 tot 30 minuten lenen, voor een goed gesprek. De Lezer en het Boek kunnen elkaar alles vragen, zolang het maar met respect gebeurt! Zo ontstaat er een dialoog tussen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel spreken. Dus als je goed kunt luisteren, omgaan met moeilijke vragen en de lezer een kijkje in jouw belevingswereld wilt geven, ben jij misschien wel het boek dat we zoeken.
 
We begrijpen dat het misschien niet makkelijk is om zomaar een ‘levend boek’ te zijn. We vinden het erg belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. Daarom houden we eerst kennismakingsgesprekken, is er een voorbereidingsbijeenkomst, zorgen we voor een persoonlijke begeleider gedurende de dag en zijn er uitleenregels.
 
Aanmelden
De Human Library vindt plaats op zondag 9 februari 2020.
Opgeven kan tot en met 5 januari 2020 via de website van Human Library. Daar vind je ook meer informatie en verhalen van mensen die je zijn voorgegaan.
 
Meer weten? Neem dan contact op met Marin Elsen via m.elsen@nieuweveste.nl of via 06 - 11 38 91 84 (bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag).

  Beoordeel een boek niet op de kaft!