Nieuws »  Peuterfestival 2018

Peuterfestival 2018

Gepubliceerd: 31-05-2018
Het festival, speciaal voor de peuters van Breda, vindt bij Nieuwe Veste, Stedelijk Museum Breda en de Stilte plaats.
Diverse culturele aanbieders in Breda werken hierin samen.  Met als thema ‘huisjes (en muisjes)’ zijn er volop activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.


Het is belangrijk om de ontwikkeling van creativiteit al zo vroeg mogelijk te prikkelen. Jonge kinderen leren spelenderwijs en muziek, dans, beeldend en theater sluiten hier naadloos op aan. Tijdens het festival kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders een voorproefje nemen van wat er op dat gebied zoal mogelijk is in Breda.

De feestelijke opening, in aanwezigheid van de Kindercultuurnachtburgemeester, vindt om 10.00 uur plaats bij Nieuwe Veste.
In het Stedelijk Museum Breda ontdekken, bekijken en maken peuters zelf kunst.

Bij Nieuwe Veste zijn er ’s morgens diverse workshops op het gebied van muziek, tekenen en collages maken, theater, dans en yoga. In de schminkkamer van Kober Vestetuin kunnen de peuters worden omgetoverd in ‘muisjes’.

Elk heel uur begint de voorstelling ‘De Vervelende Bus’ in de bus van Schippers&VanGucht die buiten aan de Oude Vest staat. De ruimte in de bus is beperkt, daarom kunnen belangstellenden voor deze voorstelling een voucher krijgen bij binnenkomst.

Tussen de middag is er in het Leescafé een Peutermenuutje te krijgen. De peuters worden hier ook getriggerd door de interactieve projectie ‘Dansende Dieren’ van Studio Beeldbar.

Na de lunch kun je naar ‘Foomp’, een kleine voorstelling met liedjes over magie, waarna de peuters een huisje voor hun eigen Foomp kunnen knutselen. Of kies je liever voor acrobatiek met WaPaMa CirKus? Samen spelen en genieten zijn de hoofdingrediënten van deze workshop.

Bij de Stilte speelt vanaf 13.30 uur de voorstelling ‘Hihahuttenbouwers’, een fantasierijk beeldverhaal waarbij in een klein universum dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven worden gewekt. Voor deze voorstelling kun je, evenals voor de voorstelling in De Vervelende Bus, op de dag zelf vouchers krijgen bij de receptiebalie van Nieuwe Veste.

Klik hier voor het uitgebreide programma en de kaartverkoop.