Nieuws »  Gratis veilige wifi bij Nieuwe Veste

Gratis veilige wifi bij Nieuwe Veste

Gepubliceerd: 17-02-2022
Vanaf 1 februari jl. beschikken we op bij Nieuwe Veste op alle locaties over Publicroam.
Bij Nieuwe Veste kun je terecht voor deze nieuwe gratis wifi-voorzieningen PublicRoam en Eduroam. Deze wifi verbindingen zijn beveiligd en bij gebruik hoef je niet bang te zijn dat anderen bij jouw data kunnen.

Wat is PublicRoam?
PublicRoam zorgt dat je automatisch verbindt met wifi. Bij alle deelnemende organisaties, met een veilige verbinding. Gebruik is gratis. Na één keer aanmelden kun je direct online op vele honderden publicroam locaties, o.a. Gemeente ’s-Hertogenbosch maakt gebruik van PublicRoam. 


Hoe werkt PublicRoam?
PublicRoam beveiligt gastwifi via certificaten. Dit voorkomt dat gebruikersnamen of dataverkeer onderschept worden door kwaadwillenden. Met behulp van certificaten wordt de authenticiteit van een PublicRoam-gastnetwerk vastgesteld. Op die manier verbindt jouw apparaat automatisch met elk gastnetwerk dat deelneemt aan PublicRoam. 

Account aanmaken en apparaten verbinden

Bezoekers die gebruik maken van publicroam maken eenmalig een gratis account aan. Dit account is persoonlijk en kan op meerdere apparaten worden gebruikt. Een account aanmaken kan op drie manieren.
  1. Via de publicroam app:
    De makkelijkste manier. De app is te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Bij gebruik van de app maakt het apparaat (telefoon of tablet) automatisch verbinding met publicroam. De inloggegevens om andere apparaten te verbinden staan in de app. Je kunt de app ook thuis installeren.
  2. Via de website
    Een andere manier is om een account aan te maken is via de website publicroam.nl. Bij deze methode ontvangen bezoekers de inloggegevens per SMS. Gebruikers moeten hierna zelf het wifi-netwerk instellen en het certificaat accepteren (Let op: bij Android moet de gebruiker dit zelf installeren).
  3. Via SMS: Als een gebruiker geen toegang heeft tot een (mobiel) netwerk om de app te downloaden of naar de website te gaan, kan hij/zij ook een account aanvragen via SMS (SMS publicroam naar +31 970 10 260 261). Ook voor deze methode geldt dat gebruikers hierna zelf het wifi-netwerk moeten instellen.
Na het aanmaken van een account kan de gebruiker zijn apparaten direct verbinden met het netwerk. De publicroam app zorgt dat een apparaat automatisch verbindt, waarbij ook de certificaten zijn geïnstalleerd. Zonder de app moet de gebruiker zelf het netwerk instellen.Meer informatie over aanmelden is te vinden op: https://publicroam.nl/support

Bezoekers kunnen de app ook thuis installeren. Het toestel verbindt dan automatisch zodra ze op een publicroam-locatie komen. Andere apparaten, zoals een laptop, moeten op locatie aangemeld worden.

Wat is Eduroam?
Eduroam (education roaming) maakt het exclusief voor leerlingen, studenten, onderzoekers en medewerkers mogelijk om op een veilige manier gebruik te maken van het draadloze netwerk van hun eigen onderwijs- of onderzoeksinstelling. Zij kunnen daarnaast met hun eigen inloggegevens probleemloos gebruik maken van het eduroam netwerk bij andere onderwijs- of onderzoeksinstelling wereldwijd of, in dit geval, bij Nieuwe Veste.

Eduroam