Nieuws »  Samen creatief bezig zijn verbindt ons met elkaar

Samen creatief bezig zijn verbindt ons met elkaar

Gepubliceerd: 22-09-2021


Met creativiteit bereik je meer dan je denkt, en doe je dingen waarvan je niet wist dat je ze kon. Samen kom je misschien wel verder dan je had verwacht. Bij Nieuwe Veste stimuleren we creatieve verbinding door lessen en cursussen aan te bieden en een ontmoetingsplaats te creëren bij o.a. de Maand van de Inspiratie en Nieuwe Veste Toont. Maar ook door samen met andere organisaties in Breda zintuigen te prikkelen op het gebied van taal, creativiteit en kunst. Je leert namelijk van elkaar, leert met elkaar, vult elkaar aan en let op elkaar.
 
‘’Samen muziek maken is geweldig omdat het verbindt. Samenklanken creëren alle soorten van emotie, je bent onderdeel van een groep gelijkgestemden en je leert van anderen. Samen een akkoord spelen, naar elkaar kijken en afsluiten met ‘’mooi hè?’’ – Marjet (docent dwarsfluitensemble Beaufort)
 

Samen op een creatieve reis

Door samen in een band of orkest te spelen, laat je andere invloeden toe in jouw creatieve stroom. Het geeft een kick om samen iets moois te neer te zetten, maar het is ook een leerzame reis. Je probeert, experimenteert en combineert meerdere dingen. Dit geeft verrassende nieuwe vormen en ideeën. We hebben een aanbod voor jong en oud, waar je samen of alleen met verschillende kunstvormen aan de slag gaat. Bij de creatieve werkplaats voor 8 tot 12 jaar laat je jouw fantasie los en maak je zelf een escaperoom. Bij de creatieve werkplaats voor 60+ speel je samen theater, en ga je samen dansen en zingen. Of daag jezelf uit bij de jongerenproductie modern. Kun je niet kiezen en begin je net met lessen? Dan is Kunstenmakers of de Proeftuin iets voor jou. 
 
‘’Door multidisciplinair werken ervaar je dat cultuur niet in een hokje past en het creatieve proces oneindig is. Door de verbinding met andere disciplines op te zoeken kom je tot nieuwe vormen en creaties. De nadruk ligt bij multidisciplinair werken minder op het beheersen van technieken en vaardigheden van de individuele discipline.’’ - Sacha (coördinator multidisciplinair)
 

Veel meer dan alleen een cursus

Bij Nieuwe Veste ga je niet alleen naar jouw les. Onderweg kom je langs een expositie, stap je na je les binnen bij de bibliotheek of loop je nog even binnen bij de Makersbase. Hier helpt een coach jou om meer te weten te komen over allerlei print- en lasertechnieken en programmeren. Elke woensdagavond kun je samen met andere ''crafters'' werken aan je eigen maakproject bij de Craft Community. Je kunt hier aan de slag met een naaimachine, lockmachine, punchmachine, laser, 3D printer en natuurlijk met je eigen handen.
 
Samen met anderen heel hard werken om iets moois neer te zetten. Meedoen aan tentoonstellingen en presentaties. Vieren dat je een teamprestatie hebt geleverd. Ontdek hoe mooi het is om samen te creëren.

Schrijf je in voor een van onze cursussen