Nieuws »  Samen voor alle kinderen

Samen voor alle kinderen

Gepubliceerd: 11-02-2021
Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen.
Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Website Sam& gaat ouders met lager inkomen helpen

Wat is Sam&?
Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job en de gemeente Breda. Samen bieden wij één portaal waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.
Op Sam& is informatie te vinden over landelijke regelingen die zijn bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen. Daarnaast is er lokale informatie te vinden. Door een Bredase postcode in te vullen, komen de lokale regelingen in beeld. Het is mogelijk om direct een vergoeding aan te vragen voor school, sport, muziek, cultuur, vrije tijd activiteiten, verjaardag en anders. Met een BredaPas wordt het aanvragen nog makkelijker gemaakt. Ouders met een BredaPas kunnen direct een aanvraag doen via Sam&, door het nummer van de pas in te vullen. Ouders komen in aanmerking voor een BredaPas als zij een inkomen hebben tot € 1893,- netto per maand (zonder vakantiegeld) en een vermogen dat lager is dan € 12.590,-. Aanvragen kan via http://www.breda.nl/bredapas. ;

Voor wie is Sam& er?
Sam& is er voor alle 315.000 kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die opgroeien in arme gezinnen. Ouders met weinig geld kunnen bij ons terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Op woensdag 3 februari diende wethouder Boaz Adank samen met de kindercultuurburgemeester van Breda de eerste aanvraag in.
Wethouder armoede, werk en inkomen, Boaz Adank: “Het hebben van de juiste schoolspullen, sportlessen, maar ook op z’n tijd een leuk uitje buitenshuis. Het lijken vanzelfsprekende dingen. Maar dat zijn ze zeker niet altijd. Voor ouders met een laag inkomen zijn dit zaken die moeilijk te bekostigen zijn. Het zijn moeilijke tijden, mensen zijn hun baan verloren of onzeker over het behoud van hun inkomen. Dus begrijpelijk dat ze afwegingen maken. Het is wel belangrijk dat kinderen blijven meedoen en hier niet de dupe van worden. Juist in deze tijd is afleiding in de vorm van sport of bijvoorbeeld een kinderfeestje heel belangrijk. Ik ben blij dat we samen met deze mooie organisaties investeren in de toekomst van deze Bredase kinderen”.

Wie kan een aanvraag doen?
Ouders met een (bijstands)uitkering
Werkende ouders met een laag inkomen 
ZZP-ers met weinig werk
Ouders met schulden  
Intermediairs bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdhulpverlener, huisartsen.