Nieuws »  Spanjaardsgatfestival

Spanjaardsgatfestival

Gepubliceerd: 05-04-2018


Centraal thema dit jaar is: Breda - Let's mix it Up
Een verwijzing naar het mixen van veel muzikale stijlen, maar ook: amateur speelt met beroepsmuzikant, overwachte combinaties, jong en oud en altijd verrassend veelzijdig. Het festival is uniek in zijn soort en het enige dat podium biedt aan grote orkesten en koren. Tweehonderd muzikanten op het toneel is geen uitzondering.

Ook dit jaar heeft de Stichting Spanjaardsgat Festival aan Nieuwe Veste haar fantastische hoofdpodium beschikbaar gesteld zodat daarmee nog meer Bredase musici en dansers de kans krijgen zich aan een groot publiek te presenteren.
De afgelopen jaren stonden de leerlingen lichte muziek van Nieuwe Veste, hun docenten, Bredase popbands en wereldmuziekacts in de schijnwerpers. Dit jaar is ervoor gekozen het podium de schenken aan iedereen in Breda die danst, de dansliefhebbers uit Breda en omstreken en iedereen die ermee wil kennismaken.

Op maandag 21 mei vindt de eerste editie van 'Let's Dance' plaats.
In verband met het thema van het festival ‘Let’s Mix it up’ ontstond het Let’s Dance programma dat bestaat uit onder andere Urban Dance stijlen, Bollywood Dance en een Braziliaanse Samba Batucada Dance life act. Dit wordt afgewisseld met mini workshops waaraan alle bezoekers mogen meedoen.
Het programma begint om 15:00 uur en eindigt met een daverende afsluiting om 17:30 uur.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van onze Bredase dansscholen en dansgezelschappen!

De organisatie van het Breda's Festival Orkest, dat zal spelen op 24 en 25 mei is geheel in handen van Nieuwe Veste. Dit jaar brengen zij een concert met de titel 'Breda Remixed'.
Projectleider Jurgen Damen en artistiek leider en dirigent Jos Schroevers hebben inmiddels de muzikale plannen gesmeed. De inzet volgens Jurgen: "Een top concert in de haven van Breda, de lat wordt weer wat hoger gelegd".

Het 11-daagse Spanjaardsgat Festival trekt veel bezoekers naar de Bredase binnenstad. De toegang is en blijft gratis.

www.hetspanjaardsgat.nl