Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Sport- en cultuurintro groot succes; inschrijven kan nog steeds!

Gepubliceerd: 25-11-2019
Alle kinderen uit het basisonderwijs in Breda hebben in september het Sport- & Cultuurintro boekje ontvangen. Dit boekje staat vol met sportieve en culturele activiteiten buiten schooltijd.

Dit allereerste exemplaar van Sport- & Cultuurintro is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Breda Actief en Nieuwe Veste.

Een leuke manier voor alle kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in hun vrije tijd!
Deelname is vaak gratis, soms wordt een kleine bijdrage gevraagd. Inmiddels hebben zich al meer dan 2600 kinderen ingeschreven.

Laagdrempelig 
Bij Sport- en Cultuurintro Breda hoeven kinderen niet direct lid te worden van een vereniging of zich in te schrijven voor een cursus van een jaar. Ze maken zo op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit die ze in hun vrije tijd kunnen beoefenen.

Inschrijven
Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich nog steeds inschrijven voor activiteiten via de website: www.sportencultuurintrobreda.nl. Er is nog plaats bij diverse activiteiten en in februari 2020 komen er weer nieuwe activiteiten bij!

Voor ieder wat wils
Kinderen uit de gemeente Breda kunnen in hun vrije tijd kennismaken met meer dan 120 activiteiten zoals muziek maken, beachvolleybal, boetseren, badminton, mindfulness, snorkelen, schaken etc. Kortom heel veel keus! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven gaat heel gemakkelijk en kan het hele schooljaar. Sommige activiteiten zitten snel vol, dus wacht niet te lang met inschrijven als je iets leuks ziet.
 
Breda Actief & Nieuwe Veste werken samen
Of het nu sport is of cultuur, Nieuwe Veste en Breda Actief stimuleren kinderen om hun passie te ontdekken vanuit de gedachte dat dit een belangrijke bijdrage levert aan een gelukkig jeugd en je persoonlijke ontwikkeling. En dat is van grote waarde in een samenleving die snel verandert en ingewikkeld is. Breda Actief en Nieuwe Veste slaan dit jaar voor het eerst de handen in één en hebben sportieve en culturele aanbieders in Breda gevraagd een leuke kennismaking voor hun sport of creativiteit te organiseren waar alle kinderen in de basisschoolleeftijd in Breda in hun vrije tijd aan deel kunnen nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk je op www.sportencultuurintrobreda.nl. Of stuur een e-mail naar sportintro@breda-actief.nl of info@cultuurintrobreda.nl.
 

Wat is Sport- en Cultuurintro Breda from Cultuur- & Sportstimulering NL on Vimeo.