Nieuws »  St. Joost presenteert: de NowShow

St. Joost presenteert: de NowShow

Gepubliceerd: 01-10-2020
Met trots presenteert St.Joost School of Art & Design 
van 7 tot 16 oktober de NowShow


Laat je tijdens deze Graduation Show verrassen, verwonderen en inspireren aan de hand van een gevarieerd programma van exposities en events op fysieke locaties in Breda (eerste week) en Den Bosch (tweede week) én digitale presentaties, installaties, performances, video’s en artist talks via het online platform nowshow.nl. 
Met deze Graduation Show laat de nieuwe lichting kunstenaars en ontwerpers van de toekomst op verrassende, kritische, professionele en creatieve manieren zien hoe adaptief ze zijn in deze bijzondere tijd.

“De trots en passie is voelbaar onder onze geslaagde bachelors en masters. Door Corona leek een Graduation Show niet haalbaar en juist dan maken onze studenten met creativiteit en veerkracht het verschil. We zijn in korte tijd online en van een NO SHOW naar een NOW SHOW gegaan. Juist in deze tijd is er veel behoefte aan mensen die vanuit een ander perspectief dingen aanpakken, benoemen en bekijken. Dat laat deze Extraordinary Class of 2020 online en op de diverse locaties zien. Het indrukwekkende programma wordt georganiseerd in nauwe samenwerkingen met culturele partners. Dat resulteert in een groots podium voor deze nieuwe lichting kunstenaars en ontwerpers in de wereld van nu.”
René Bosma, directeur St. Joost School of Art & Design 

Online opening: 7 oktober, 20.00 - 21.30 uur - nowshow

Expositie bij Nieuwe Veste
Van 7- 17 oktober
Alumni van de studierichting Illustrated & Animated Storytelling van AKV|St.Joost exposeren hun werk bij Nieuwe Veste (Culturele Markthal). 
De thema's van de boeken zijn, net als de uitwerkingen, uiterst divers. Van prentenboek tot AR, van educatief tot fantasie, van verleden tot hedendaags en van kinderboek tot maquette.
Behalve deze expositie zullen er ook voorleesmomenten plaatsvinden. Eva Esser, Carlijn van der Leede, Denise Vervuren en Calle van Laar geven je graag een voorproefje van de verhalen die zij hebben geschreven, ondersteund door hun prachtige illustraties!