Nieuws »  Stadspodium presenteert: OPeN KADeR

Stadspodium presenteert: OPeN KADeR

Gepubliceerd: 01-02-2023
We zoeken jouw creativiteit!
Wil je je eigen creativiteit ontdekken? Doe dan mee aan OPeN KADeR. We dagen je uit om je eigen creatie te maken.
Tien bekende Bredase professionele kunstenaars stellen ieder een werk beschikbaar en deze werken dienen als inspiratie. Kies er een uit en maak aan de hand hiervan je eigen kunstwerk.
Alle werken zijn te zien op Instagram en ze hangen in de expositieruimte bij onze hoofdingang aan de Molenstraat.

Jouw creatie kan een tekening, schilderij, gedicht, spoken word, dans, muziekstuk, animatiefilmpje of nog iets heel anders zijn. 
Is je werk klaar? Maak er dan een foto of video van en stuur deze in vóór 1 juni naar Stadspodiumbreda@nieuweveste.nl
Van het ingezonden werk wordt een expositie gemaakt bij Nieuwe Veste.

Wat is OPeN KADeR
Dit project zoekt manieren om het werk van Bredase kunstenaars te verbinden met de bewoners van onze stad en omstreken. In de zomer van 2021 waren deze tien werken van de deelnemende kunstenaars te zien in de etalages van de winkels in de Veemarktstraat (Kunst Achter De Ramen: KADeR ZOMeR) en nu is dit werk ter beschikking gesteld voor dit project. 
OPeN KADeR is een initiatief van de Bredase kunstenaar Hanneke Adelaar en het project werkt samen met Stadspodium van Nieuwe Veste.

Over Hanneke Adelaar
Hanneke is werkzaam als kunstdocent en als kunstenaar. Haar drijfveer is steeds om kunst dicht bij mensen te brengen. Ook in haar eigen werk daagt Hanneke de kijker uit om goed te kijken met een open blik.  Ze is steeds op zoek naar verrassende plaatsen en manieren om kunst dichtbij je te brengen.

Over Stadspodium
Het Stadspodium van Nieuwe Veste is een podium vóór en ván de stad. Het verplaatst zich steeds naar plekken waar mensen zich kunnen laten inspireren, zowel als initiatiefnemer en als deelnemer, dus voor denkers, doeners en makers. Via het stadspodium wordt het DNA van de amateurkunst in Breda zichtbaar.

Foto: het deelnemende werk van Hanneke Adelaar