Nieuws »  SummerviBes en Vakantiestraat

SummerviBes en Vakantiestraat

Gepubliceerd: 02-07-2020
SummerviBes Breda 2020Van 13 juli tot en met 21 augustus presenteert SummerviBes Breda een speciaal programma boordevol interessante activiteiten voor iedereen van 6 tot en met 18 jaar.

Speciaal voor jongeren is er de Vakantiestraat. Kinderen en jongeren die niet op vakantie gaan vanwege corona kunnen met SummerviBes genieten van zo’n 450 activiteiten verspreid over de wijken in de stad.

Het programma is samengesteld met jongeren en de maatschappelijke partners Breda Actief, Surplus, Grote broer/zus en Nieuwe Veste.
SummerviBes Breda
SummerviBes Breda organiseert overal in de stad en in de verschillende wijken allerlei activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen kunnen samen met andere kinderen sporten, chillen, muziek maken of creatief zijn. Meestal gratis en soms tegen betaling van een kleine bijdrage. Er zijn activiteiten voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Voor de jongeren boven de 12 jaar is er naast sport ook een stedelijk aanbod waarbij muziek en water centraal staan.

Vakantiestraat
Ook krijgen jongeren de mogelijkheid hun eigen straat om te toveren tot Vakantiestraat voor één tot drie weken. Tafeltennissen met de buurtkinderen, een filmpje pakken of picknicken op straat. Wanneer jongeren een plan bedenken om de eigen straat een tijdelijke vakantiebestemming te geven en ze kunnen rekenen op draagvlak in de straat, dan kunnen ze in overleg en met de gemeente hun ideeën uitwerken. SummerviBes Breda denkt met de jongeren mee, ondersteunt en zorgt ervoor dat iedereen zich houdt aan de corona-richtlijnen.

Op www.summervibesbreda.nl staat een totaalprogramma met meer informatie over de activiteiten. Inschrijven kan vanaf 6 juli. Ook over de Vakantiestraat staat hier alle informatie, bijvoorbeeld waar rekening mee gehouden moet worden, waar hulp bij geboden wordt en hoe een straat als Vakantiestraat aangemeld kan worden. Aanmelden voor de Vakantiestraat kan nu al.

Succesvolle eerste week
Er komen nog steeds nieuwe activiteiten bij voor SummerviBes zoals Summerchallenge op 11 en 13 augustus, waar kinderen uitgedaagd worden met Super Games. Een dag van LOL: Leuk, Ontdekkingsreis en Lachen. Obstacle rolparcour & basketballen is een nieuwe activiteit om kinderen die niet in een rolstoel zitten een keer te laten ervaren hoe dat is. Ook gaat Microsafari online.

Eerste Vakantiestraat
Voor de Vakantiestraat zijn al 6 aanmeldingen binnen. Maandag 20 juli opent wethouder Marianne de Bie de eerste Vakantiestraat aan de Weilustlaan/Wilderen. Op het veldje wordt een zwembad geplaatst en er worden iedere dag spelletjes georganiseerd. De straat wordt voor twee weken ingericht als Vakantiestraat en de activiteiten zijn dagelijks tot 20.00 uur.