Nieuws »  Taalhuis Breda: Digimaatjes krijgt vervolg

Taalhuis Breda: Digimaatjes krijgt vervolg

Gepubliceerd: 24-03-2021
Digimaatjes van Taalhuis Breda - Nieuwe Veste krijgt vervolg

Afspraken maken, aanvragen doen of je rekeningen betalen, steeds meer gaat via internet. Voor veel mensen heel gewoon, maar in Breda zijn er meer dan 35.000 mensen die dit lastig vinden.

Succes
Het eerste Digimaatjesproject was een groot succes, Daarom gaat Taalhuis Breda vanaf april een tweede reeks starten.
Bij Digimaatjes biedt een vrijwilliger één op één hulp aan een inwoner van Breda die moeite heeft met het gebruik van computer, tablet en/of telefoon.
Het project duurt in totaal twaalf weken. 

Corona
Veel activiteiten van Taalhuis Breda kunnen helaas niet doorgaan vanwege corona.
Wij zijn echter op zoek gegaan naar activiteiten die wél kunnen. Naast het online oefenen van de Nederlandse taal en het organiseren van online Digi- en Taalcafé's, is Taalhuis Breda in december 2020 gestart met het (pilot-)project Digimaatjes.

Digimaatjes
Tijdens de pilot hebben 16 vrijwilligers hulp op digitaal vlak geboden aan 23 deelnemers.
Aan de orde kwamen zaken als:
- Hoe zet ik een foto over van mijn telefoon naar mijn laptop?
- Hoe werkt Whatsapp videobellen?
- Hoe zet ik een app op mijn telefoon?
De deelnemers hebben in korte tijd grote digitale sprongen vooruit gemaakt en de meesten zijn hun grootste angst voor het gebruiken van de computer, tablet of telefoon inmiddels kwijt.

Samenwerking met Avans
Een groot deel van de vrijwilligers tijdens de pilot studeert Social Work aan Hogeschool Avans. De combinatie van deze jonge studenten en de gemiddeld wat oudere deelnemers bracht een sprankelende wisselwerking. De meeste studenten vervolgen hun vrijwilligerswerk tijdens de tweede reeks.

Aanmelden
Wil je ook graag beter worden in het werken met de computer of op je telefoon en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken?
Meld je dan aan voor het project Digimaatjes door:
Het sturen van een e-mail naar info@taalhuisbreda.nl, of te bellen of een Whatsapp te sturen naar Taalhuis Breda via 06- 50873193.