Nieuws »  Terugblik KAM

Terugblik KAM

Gepubliceerd: 29-09-2017
Groot Kinderkoor KAM was een succes.

Daar staan ze dan! Bijna 100 enthousiaste kinderen zingen Thriller van Michael Jackson. Begeleid door een orkest bestaande uit de opleidingsorkesten van zeven harmonieën uit de gemeente Breda onder leiding van Nieuwe Veste docent Arjan Muller.

In samenwerking met de Federatie Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek, verantwoordelijk voor de orkesten, organiseerde Nieuwe Veste dit concert. De consulent amateurkunst verzamelde meerdere Bredase Kinderkoren (Stedelijk Jeugdkoor Breda, Theater Kinderkoor Nieuwe Veste en KiKoBa) om mee te zingen. Daarnaast coördineerde Nieuwe Veste speciale lessen die voor dit optreden gegeven werd aan de groepen 6,7 en 8 van de Josephschool, De Weilust en de Petrus en Paulus. De leerlingen van deze basisscholen kregen 2 lessen voor de zomer en nog 2 na de vakantie. Vervolgens werd er nog 2 keer in het weekend gerepeteerd met alle koren, leerlingen en het orkest. Daar zag je kinderen ontpoppen tot ware zangers.

Voor het optreden was er nog tijd voor een zaalrepetitie en werden alle faciliteiten (podium, microfoons en extra podiumdelen) benut om de uitvoering tot een groot succes te maken. Als kers op de taart was de presentatie in de handen van Peer de Graaf. Deze rasartiest bracht de sfeer van het thema 'griezelen' tot een hoogtepunt.

Het resultaat was: veel enthousiaste musicerende kinderen, trotse juffen en meesters, nog meer trotse ouders, blije bezoekers en enthousiaste wethouders.

Nieuwe Veste is blij een bijdrage te hebben kunnen leveren aan dit project en er zal gezocht worden naar een vervolg voor deze en de vele andere kinderen in Breda.