Nieuws »  Terugblik: Living Library

Terugblik: Living Library

Gepubliceerd: 13-07-2023
Op 24 juni vond er een bijzondere gebeurtenis plaats in Nieuwe Veste bibliotheek: de Living Library. Het was een middag vol openheid, dialoog en verbinding, waarbij zeven bijzondere 'Levende Boeken' aanwezig waren om boeiende gesprekken te voeren. Het was een unieke gelegenheid waar mensen de kans kregen om te praten met mensen die ze anders misschien nooit hadden ontmoet.

De bibliotheek was omgetoverd tot een levendige ontmoetingsplek, waar iedereen welkom was om deel te nemen. Bij binnenkomst werden de bezoekers begroet door de gastvrije vrijwilligers, die zorgden voor een warme en uitnodigende sfeer. 

De zeven Levende Boeken waren de sterren van de middag. Ze vertegenwoordigden diverse achtergronden, ervaringen en perspectieven. Van een transvrouw tot een voormalig dakloze, van iemand met het Syndroom van Crouzon tot een vrouw met autisme.

De gesprekken die plaatsvonden waren diepgaand en inspirerend. Bezoekers hadden de mogelijkheid om vragen te stellen, misvattingen uit de weg te ruimen en inzicht te krijgen in de levenservaringen van anderen.

De Levende Boeken deelden openhartig hun persoonlijke verhalen en maakten indruk op de bezoekers met hun moed en veerkracht. De Living Library is niet alleen een gelegenheid om te praten, maar ook om te luisteren. Het bood een platform voor wederzijds begrip en empathie. 

De middag was een groot succes, niet alleen vanwege de waardevolle gesprekken die werden gevoerd, maar ook vanwege de positieve energie die voelbaar was in de bibliotheek. Mensen gingen naar huis met nieuwe inzichten, verrijkt door de verhalen van de levende boeken en geïnspireerd om hun eigen vooroordelen en stereotypes te heroverwegen.

Verbeter Breda was aanwezig en schreef een artikel

Wil je meer weten over Living Library? Bekijk dan de themapagina Living Library op bibliotheekbreda.nl.Beeld: Chantal van den Berg